Catalunya Diari

Empitjoren les boires dimecres, en un dia de petits canvis en les temperatures

Les boires aniran a més, però al migdia marxaran i bufarà vent de garbí a la costa

Imatge d'una sortida de sol a l'Estartit
El sol tornarà a dominar en general, però amb moltes boires matinals | Josep Pascual

Aquest dimecres, 11 de novembre, seguirem amb més calma, i les nuvolades d'aquesta tarda de dimarts en alguns punts del nord del territori català ja no es repetiran enlloc, però a canvi, hi haurà més vent a la costa, on bufarà garbí moderat a partir del migdia. A més, al llarg de les primeres hores del matí hi haurà més boires a l'interior que reduiran clarament la visibilitat a molts punts. Tot i això, les temperatures baixaran més aquesta nit, però al llarg d'aquest dimecres, l'ambient tornarà a ser atípic i molt agradable al centre de la jornada, però compte perquè a primeres hores farà fred, sobretot a l'interior.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Mapa del temps a Catalunya pel dimecres 11 de novembre del 2020
En general farà sol, però les boires seran persistents fins al migdia a l'interior i a la tarda arribaran núvols alts | Catalunya Diari

També seguiran les boires matinals, alguns núvols baixos en trams de la costa i temperatures molt contrastades, amb fred o fresca de nit i màximes suaus o, localment, una mica càlides força atípiques per l’època al llarg de les pròximes jornades i fins al pròxim cap de setmana, que haurem d'estar pendents i veure quina evolució té la tempesta tropical 'Theta', que està ubicada ja a l'Atlàntic, camí de les Illes Canàries. En definitiva, que tot i això, seguirem sota la influència indirecta de l’anticicló però a l'expectativa dels canvis que pugui produir en la circulació general atmosfèrica l'aparició d'aquesta tempesta tropical ubicada a l'est de l'Atlàntic.

Més boires al matí i núvols alts a la tarda

Aquest dimecres, després del pas de la cua de front d'aquest dimarts, la nit serà més tranquil·la i per tant, les boires seran encara més extenses. Arribaran alguns intervals de núvols alts a partir del migdia que, en general, no portaran més conseqüències. Les boires com dèiem, seran també més abundants, tot i que s'acabaran dissipant a les hores centrals de la jornada. Les novetats arribaran en forma de ruixats a la tarda, tot i que farà més sol arreu, creixeran nuvolades a punts de muntanya, però que ja no deixaran ruixats. L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) alerta de boires molt denses dimecres a Lleida. 

Mapa d'avisos de l'AEMET per boira al pla de Lleida aquest dimecres 11 de novembre del 2020
Avís groc per boira al pla de Lleida per visibilitat inferior a 200 metres | AEMET

Més fred, però només a primeres hores

Les temperatures seguiran molt semblants de dia amb un ambient molt agradable, igual podrien baixar algun grau al pla de Lleida depenent de quan s'aixequi la boira. A primeres hores del dia, l'ambient serà una mica més fred. Tot i això, durant el dia en general es mantindran els valors de 18ºC a 22ºC a molts trams de la costa i el prelitoral, mentre que a l'interior es mouran entre els 14ºC i els 18ºC. Al Pirineu més accentuada, però també a bona part de l'interior, la inversió tèrmica seguirà sent la clara protagonista de la jornada.

Pendents de la tempesta tropical 'Theta'

Els dies vinents no es veu una ruptura clara de l'anticicló, però haurem d'estar pendent de la tempesta tropical 'Theta' que pot fer-nos canviar el temps a finals de setmana respecte al que diuen les previsions aquest dimarts. Tot i això, sobre el paper seguirem amb sol enterbolit sovint pel pas de núvols alts i prims inofensius que faran que les sortides i postes de sol siguin acolorides a molts llocs.

Tot i això, els mapes ens indiquen que de cara a les pròximes jornades, els núvols prims seran més abundants amb un sol més esmorteït però sense pluges a la vista. També hi haurà força boires matinals a zones interiors. Tot plegat amb vents lleugers del sud que mantindran l’ambient molt agradable al migdia, localment una mica càlid, amb entre 16ºC i 20ºC. Tot i això, en canvi, les nits continuaran fresques o fredes, amb entre 6ºC i 14ºC moltes mínimes, segons l'indret i sempre més altes a prop de la costa.


Comentaris

envia el comentari