Catalunya Diari

Amb 45,9º, França bat el seu rècord absolut per l’onada de calor

L’escandalosa xifra s’ha registrat a la població de Gallargues-le-Montueux. L’excepcional calorada ha rebentat rècords a molts països europeus, incloent Catalunya

Gent banyant-se a les fonts davant de la Torre Eiffel de París per la calor extrema
Gent banyant-se a les fonts davant de la Torre Eiffel de París per la calor extrema | EFE

L’onada de calor dels últims dies i que, per sort, ja s’ha acabat ha batut rècords a molts països europeus, incloent Catalunya, on s’ha assolit la temperatura més alta registrada mai a casa nostra amb 43,8º a Alcarràs. No obstant, una de les dades més espectaculars s’ha registrat a França, on s’ha polvoritzat el rècord absolut de calor amb fins a 45,9º al municipi de Gallargues-le-Montueux el divendres 28 de juny, una xifra mai vista abans al país gal. 

A més d’aquesta dada increïble, ciutats tan conegudes com Nimes, Montpeller o Perpinyà també han batut els seus propis rècords absoluts de calor. Les dades estratosfèriques a causa d’aquesta onada de calor, una de les més importants que es recorden, també s’han repetit en diversos països de l’oest d’Europa, com ara Espanya, Bèlgica, Suïssa o Alemanya. 

Rècords arreu d’Europa

L’onada de calor històrica dels últims dies ha batut rècords a molts punts d’Espanya, destacant els de Burgos o Madrid. Aquests són alguns dels registres extremadament elevats facilitats per l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet):

A la resta d’Europa, Alemanya va registrar la seva màxima més alta de la història amb 39,6º el passat dia 30 de juny a l’estació de Bernburg/Saale, segons el servei meteorològic nacional. Fins a 250 estacions meteorològiques van assolir el seu rècord de calor en un mes de juny, amb la majoria per sobre dels 35º.

Suïssa també va patir de valent l’onada de calor amb més de la meitat de les 85 estacions d’observació batent els seus propis rècords de temperatura en un juny, sis de les quals van assolir la xifra màxima absoluta de tota la seva història. Per exemple, a Davos, situada a gairebé 1.600 metres d’altitud, es van registrar 29,8º. També a República Txeca es va assolir la màxima nacional amb 38,9º a Doksany, o a Polònia, amb els 38,2º a Radzyn, xifra mai vista en un mes juny.  

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari