Catalunya Diari

Muntanya russa del fred segons el lloc aquest cap de setmana

Aquest dissabte baixaran les TºC, però al final del cap de setmana tornaran a pujar amb nevades al Pirineu que pujaran de cota i les boires marxaran

Imatge d'unes palmeres davant d'una forta ventada
El vent ajudarà a que les boires marxin aquest cap de setmana | Arxiu

Aquest divendres, les temperatures s'han mantingut amb valors molt semblants, però a diferència de dijous, les boires s'han dissipat a causa de les fortes ventades de tramuntanamestral que han anat a més a la meitat sud del territori català i, en aquests indrets del pla de Lleida, les temperatures han pujat notablement. Al llarg d'aquesta matinada de dissabte, les temperatures baixaran fort altre cop i demà al matí l'ambient tornarà a ser molt fred arreu. Durant el dia, tot i el sol, les temperatures quedaran frenades, però diumenge ja es recuperaran més clarament. Amb tot, només cal destacar que al vessant nord del Pirineu arribarà una nevada a cotes altes per sobre de 1.800 metres el mateix diumenge, però a la resta, es mantindran els cels asserenats amb sol arreu.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El fred torna a apretar de forma transitòria

De cara a aquest dissabte, 16 de gener, ens acabarà de passar un front fred desgastat que només implicarà intervals de núvols al matí al litoral central i alguns ruixats al vessant nord del Pirineu, amb una cota de neu d’uns 1.200 metres. No obstant, la nevada serà anecdòtica. La gran novetat d'aquest dissabte és que les boires marxaran i farà sol a gran part de Catalunya, només amb alguns núvols prims que creuaran el cel sense més conseqüències.

Mapa del temps a Catalunya pel dissabte 16 de gener del 2021
Les boires s'aixecaran al migdia i dominarà al sol arreu, a últimes hores, nevarà feblement al vessant nord del Pirineu | Catalunya Diari

A la tarda, apareixeran núvols alts a molts indrets de Catalunya, on podria caure algun ruixat anecdòtic, poca cosa tot plegat. Durant el dia, el vent bufarà moderat o amb algunes ràfegues fortes de mestral a gran part del territori. Pel que fa a les temperatures, pujaran una mica les mínimes amb menys glaçades a l’interior. Les màximes seran semblants i encara no baixen, amb entre 12ºC i 15ºC al litoral i de 6ºC a 10ºC a la resta, més baixes al Pirineu. El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha activat alertes per mala mar a l'Empordà a causa de les fortes ventades que podrien superar els 90 km/h a l'Alt Empordà i al sud.

Mapa d'avisos del meteocat pel dissabte 16 de gener del 2021
Avís groc a l'Empordà per mala mar a causa del fort vent | Meteocat

La neu puja molt de cota, però poc ho faran les TºC

De cara al diumenge, 17 de gener, hi haurà més intervals de núvols arreu, però pujaran clarament les temperatures, sobretot al sud, on es podrien superar els 15ºC de nou. La nevada es reforçarà a la cara nord del Pirineu, però pujant molt de cota a causa de l'arribada d'un front càlid atlàntic i arribaran alguns ruixats a la cara sud, sobretot a la tarda. La cota de neu puja clarament i es mourà entre els 1.800 metres. Tot i això, el fred seguirà ben viu, tant de dia com de nit. El vent de mestral es reforça i bufarà fort o molt fort a l’Ebre i Camp de Tarragona, sobretot a la tarda.

S'acaba l'ambient gèlid nocturn

De cara a la setmana vinent, sembla que els vents del sud-oest s'imposaran en general. Això es traduirà amb un dilluns on els núvols anirien a més a partir del migdia i a la tarda, amb algunes gotellades puntuals, poca cosa tot plegat. Es mantindran els cels molt canviants i variables amb vent de garbí al centre de Catalunya i també a l’Empordà. Les temperatures pujaran clarament i farà més bonança, deixarem una mica apartat el fred de ple hivern. Més enllà de mitjans de setmana, la situació és incerta.


Comentaris

envia el comentari