Catalunya Diari

Indignació per la foto d’una parella fent-se un petó al costat d'un lleó que acabaven de matar

La matança es va produir a Sud-àfrica en el marc d’una nova moda entre els caçadors, que és la de matar en espais petits i controlats animals indefensos criats en captiveri

La imatge del petó de la parella al costat del lleó mort
La imatge del petó de la parella al costat del lleó mort | Legelela Safaris

La nova manera de caçar que ens arriba des de l’Àfrica és d’aquelles notícies que demostren fins a quin punt pot arribar la crueltat de l’ésser humà envers el seu entorn. En aquest cas, una parella de canadencs s’ha fet recentment una fotografia fent-se un petó just al costat d’un lleó que acabaven de matar a Sud-àfrica. Una imatge molt dura que ha incendiat les xarxes amb molts comentaris contra la parella, sobretot pel fet que es tracta de caça esportiva i que l’animal va morir sense poder-se defensar. 

En aquest sentit, es tracta del que es coneix com a ‘caça enllaunada’, de l’anglès ‘canned hunt’, segons informa el mitjà de comunicació britànic ‘The Mirror’. Una nova pràctica de caçar i de fer negoci que consisteix a fer un safari en què els clients poden disparar animals salvatges indefensos, incloent alguns de protegits, que són criats en captiveri amb l’objectiu de ser disparats per turistes en un espai tancat.

De fet, la imatge de la discòrdia la va penjar la mateixa ‘Legelela Safaris’, companyia que ofereix safaris de caça a Sud-àfrica, Zimbabwe i Moçambic per 3.000 dòlars si es vol matar una girafa, 2.500 per disparar una zebra i altres preus per acabar amb lleopards, rinoceronts, elefants o lleons.

En la fotografia apareixen Darren i Carolyn Carter, dos canadencs que dediquen el seu temps lliure a caçar. «Dur dia de feina sota el calorós sol del Kalahari; ben fet, un monstre de lleó», es podia llegir a la descripció de la imatge. La mateixa parella va fotografiar-se amb el cos mort d’un lleó blanc que acabaven de matar.

La dona també es va fotografiar després de matar un lleó blanc
La dona també es va fotografiar després de matar un lleó blanc | Legelela Safaris

 

Els dos caçadors mantenen el silenci

En aquest sentit, ‘The Mirror’ van contactar amb els dos protagonistes d’aquesta macabra escena, però es van negar a parlar del tema al·legant que es tracta d’un assumpte «massa polític». Per la seva banda, Eduardo Goncalvez, fundador d’una campanya per prohibir la caça esportiva, va carregar contra la parella amb aquestes paraules: «No té res de romàntic matar un animal innocent; haurien d’estar totalment avergonyits, no presumint i fent-se petons».

Segons el diari britànic, només a Sud-àfrica existeixen actualment un mínim de 200 centres que crien animals en captiveri amb aquest propòsit de turisme de caça, mantenint tancats a prop de 8.000 lleons que, posteriorment, s’exposaran als trets dels turistes rics.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari