Catalunya Diari

Un important canvi acabarà amb el pic tòrrid de calor aquesta setmana

Les temperatures pujaran encara més els propers dies, però ja es veuen xàfecs i refrescada a la vista

Imatge d'una persona suant en plena onada de calor
La calor tocarà sostre a mitjans de setmana | Arxiu

Ens trobem en plena canícula de l’estiu i això sempre és sinònim de calor i més calor a casa nostra. De fet, aquesta serà la dinàmica d’aquesta nova setmana que comença, ja que l’ambient calorós i xafogós serà el clar protagonisme amb un possible pic de calor entre dimecres i dijous. No obstant, aquesta situació canviarà força a partir de divendres i de cara al cap de setmana, l’últim de juliol, amb l’arribada de xàfecs a moltes comarques que obriran la porta a una baixada clara dels termòmetres.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Dilluns 20 de juliol

La calor serà encara més pesada el primer dia de la setmana, el dilluns 20 de juliol, ja que pujaran una mica més els termòmetres amb la majoria de màximes entre els 31º i 36, quedant tan sols una mica més baixes al Pirineu i al litoral, on hi farà molta xafogor. El vent del garbí bufarà reescalfat al nord-est, on es pot viure l’ascens de temperatures més clar.

Pel que fa a l’estat del cel, seguirà dominant el sol radiant arreu, si bé a primeres i últimes hores apareixeran alguns núvols baixos en trams de la costa. A la tarda creixeran nuvolades al Pirineu i interior del nord-est amb algun ruixat o tempesta, mentre que també arribaran restes dels xàfecs del Sistema Ibèric a la zona dels Ports. Dia totalment aprofitable i molt càlid de ple estiu.

Mapa de previsió a Catalunya el 20 de juliol del 2020
Mapa de previsió per aquest dilluns a la tarda | Catalunya Méteo

Dimarts 21 de juliol

Pugen una mica més les temperatures de cara al dimarts, 21 de juliol, amb calor molt intensa arreu d’entre 31º i 37º i molta xafogor a la costa. Ambient totalment de ple estiu amb sol radiant en general, alguns núvols baixos matinals i al vespre a la costa i nous ruixats de tarda al Pirineu que, en conjunt, seran poc importants.

Dimecres 22 de juliol

El temps sembla que estarà una mica més mogut de cara al dimecres, 22 de juliol, ja que hi haurà més intervals de núvols arreu i, inclús, no es descarta alguna gotellada a qualsevol punt, si bé els xàfecs més destacats s’esperen, una jornada més, a la tarda al Pirineu. Les temperatures es mantindran força semblants i això, combinat amb els núvols i les gotellades, farà que sigui un dia molt càlid i xafogós amb ambient especialment pesat.

Dijous 23 de juliol

Les temperatures tocarien sostre dijous, 23 de juliol, amb l’ambient més càlid de la setmana arreu i màximes que poden rondar els 38º a Ponent i la vall de l’Ebre i els 35º a gran part de l’interior, inclús de la majoria del prelitoral. Un ambient molt calorós i pesat amb xafogor a la costa. Pic de calor que anirà acompanyat de sol arreu, ja que els núvols de les últimes hores ja haurien marxat, així com de nous xàfecs de tarda al Pirineu i Prepirineu.

Divendres 24 de juliol

Canvi important de temps de cara al divendres, 24 de juliol, amb l’arribada d’un front que portaria més núvols, ruixats dispersos i precipitacions que serien més destacables a partir del migdia a tota la meitat nord, arribant inclús a la costa de Barcelona al vespre. Uns canvis que obriran la porta a una refrescada després de la forta calor, tot i que es mantindria l’ambient estiuenc més moderat els següents dies.

Cap de setmana del 25 i 26 de juliol

Finalment, el temps del cap de setmana del 25 i 26 de juliol estaria marcat per una calor més moderada i restes de núvols al nord-est, trams de la costa, Pirineu i Prepirineu, amb alguns ruixats que, en principi, serien febles, dispersos i puntuals. L’última setmana de juliol podria ser més fresca i moguda, però aquest extrem encara queda lluny.


Comentaris

envia el comentari