Catalunya Diari

Impressionants imatges del gebre i la glaçada a la natura del Pallars Sobirà

Les ha publicat el fotògraf Ramon Baylina
Imatge del gebre al Pallars
Imatge del gebre al Pallars | @meteopallars

El fotògraf de la natura del Pallars Sobirà, Ramon Baylina, ha tornat a sorprendre amb unes impressionants imatges del Pirineu. En aquest cas, ho ha fet per explicar dos fenòmens que es viuen a l'hivern, especialment, en aquestes zones de muntanya on el fred pressiona amb força. Es tracta del gebre i de la gelada o glaçada. Referent al gebre, en Ramon explica que és un fenomen meteorològic es tracta del gel de les boires que es diposita sobre les superfícies d’objectes sòlids que es troben a una temperatura inferior als 0 °C. Les gotes líquides que constitueixen la boira presenten una resistència molt gran a la congelació.

Imatges de la gelada
Imatges de la gelada | @meteopallars

 

 

Per la seva banda, l'expert i reconegut fotògraf argumenta que la gelada és un fenomen superficial meteorològic que consisteix en cristalls de glaç que durant les fortes radiacions nocturnes es formen damunt les herbes i en general damunt els objectes mal conductors de la calor, els quals es refreden, per sota dels 0 °C. Diuen que una imatge val més que mil paraules i d'això, en Ramon, en sap una estona. 

Més imatges de la gelada
Més imatges de la gelada | @meteopallars

 

 

La previsió meteorològica per aquest dilluns

El temps es calma aquest dilluns després dels núvols i els xàfecs molt febles que han caigut aquest diumenge bàsicament a la meitat nord de Catalunya i a Ponent, que han deixat menys de 5 l/m² en general però amb excepcions a l’Empordà i al Pirineu, on quasi s’ha arribat als deu litres. El primer dia de la setmana estarà marcat pel sol i el vent, que bufarà a diverses zones.

 

Ambient assolellat en general amb el pas de bandes de núvols alts i prims per tot arreu. Independentment, hi haurà alguns núvols baixos poc importants entre el nord de la costa de Barcelona i el sud de la de Girona, així com més nuvolositat al matí a la cara nord del Pirineu que encara deixarà precipitacions amb neu a partir de 1.100 metres.

 

Pel que fa ales temperatures, farà més fred de nit amb mínimes que seran moderadament més baixes i que es mouran entre els 2º i 7º a molts punts, un pel més altes en trams de la costa i més baixes a zones interiors i del Pirineu, on hi haurà algunes glaçades. Les màximes es mantindran similars amb ambient més aviat fresc o fred. Entre 8º i 13º moltes, però a la costa es poden assolir els 15º o 16º.

Una altra imatge del gebre
Una altra imatge del gebre | @meteopallars

 



Comentaris

envia el comentari