Catalunya Diari

Més bonança a l'espera d'un canvi de temps radical

Aquest dijous tornarà a fer 'calor' al centre de la jornada amb molts valors superiors als 20ºC al litoral i prelitoral, però divendres la temperatura caurà en picat i arribarà una gran nevada al Pirineu

Mapa del temps del Catalunya Diari
Previsió de símbols per aquest pròxim dijous 5 de març | Catalunya Diari

El més destacable d'aquest dijous seran les temperatures, que es dispararan al litoral i prelitoral a causa dels vents de ponent. El temps serà ventós aquest dijous altre cop. El vent de ponent al matí i mestral a la tarda, es tornarà a deixar sentir a tot el territori. També tornarà a nevar al Pirineu a últimes hores de la jornada amb una cota de neu que davallarà ràpidament dels 2.200 metres a primeres hores, fins als 900 metres al final de la jornada. El cel continuarà força canviant però sembla que el sol agafarà una mica més de protagonisme tant al matí, com a últimes hores de la tarda, amb més núvols i algunes gotellades inconnexes al migdia.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Temperatures desbocades de nou

La gran notícia d'aquest dijous seran els termòmetres, que es tornaran a disparar deixant un ambient molt primaveral, a causa del vent reescalfat que bufarà de ponent. Tant en alguns indrets del nord de l'Empordà, com a les terres de l'Ebre, es podrien assolir o superar els 24ºC, mentre que a gran part del litoral i prelitoral, els termòmetres es mouran entre els 20 i els 22ºC. A últimes hores de la jornada, arribarà un descens molt brusc de les temperatures al Pirineu.

Segueix el cel canviant amb l'arribada d'algunes gotellades

A primeres hores d'aquest matí, els núvols alts afectaran molts punts del país, però es combinaran amb força estones de sol. A partir del migdia, una primera línia frontal farà augmentar la nuvolositat i provocarà algunes gotellades que aniran avançant d'oest a est amb més pena que no pas glòria. No es descarta, que alguna d'aquestes gotellades, pogués arribar fins a algun punt de la costa, especialment entre Barcelona i Girona, com ja va passar aquest passat dimarts. Tot plegat molt anecdòtic, com ho serà també, de moment, la nevada al Pirineu.

Es reforça el vent

El vent de ponent serà el gran protagonista durant la primera meitat del dia a les comarques gironines. Però a mesura que vagin avançant les hores, s'anirà reactivant també a molts altres punts del centre i sud de Catalunya, bufant amb ganes també al litoral. A últimes hores de la jornada, el vent girarà a mestral i es farà més intens tant al Pirineu com a la meitat sud del país. En canvi, disminuirà a les comarques de Girona, on la tramuntana només quedarà restringida al nord de l'Alt Empordà i Ripollès. Puntualment, se superaran de nou els 120 km/h en alguns punts.

Pendents del canvi radical de divendres

Si els mapes del temps tenen raó, tot apunta que entre divendres a la tarda i dissabte al migdia, una bossa d'aire molt fred en alçada ens creuarà per damunt de Catalunya. Aquest fet comportarà ruixats sobtats amb possibilitat de tempestes acompanyades calamarsa, entre les comarques del nord de Barcelona i sud de Girona, especialment durant la segona meitat del dia, tot i que ja s'iniciaran al matí cap a les comarques de Girona.

La cota de neu anirà baixant dels 1.200 metres fins als 600 metres al final de la jornada, puntualment per sota. Temperatures en caiguda lliure a tot el país i en alguns casos, a les comarques de Girona, seran fins a 10 o 12ºC inferiors a les de dijous i les temperatures més baixes s'assoliran a les últimes hores del dia. Ambient de ple hivern.

D'altra banda, l'entrada de vents del nord, provocarà una nevada molt important al Pirineu durant la nit de divendres a dissabte. La nevada més abundant serà al vessant nord, on es podrien acumular més de 50 centímetres per sobre dels 1.400 metres. Al vessant sud també hi arribarà la nevada i localment es podrien acumular més de 20 o 30 centímetres. Al llarg de la nit, la nevada podria arribar a poblacions com el Pont de Suert, Sort, la Seu d'Urgell, Puigcerdà i Ribes de Freser.

El temps a Barcelona

A la capital catalana aquest dijous els intervals de núvols s'alternaran amb moltes estones de sol. El vent de ponent serà destacable a partir de migdia i fort, de mestral, a la tarda. Temperatures molt suaus, s'espera una màxima de 21ºC al centre de la jornada i una mínima de 12ºC.

El temps a Tarragona

Els núvols alts també s'alternaran amb moltes clarianes a la capital tarragonina. Els vents terrers també faran enfilar el termòmetre fins a tocar dels 22ºC. El matí serà poc fred també, amb temperatures al voltant de 13ºC.

El temps a Girona

El vent de ponent serà destacable durant la primera meitat del dia a la ciutat de Girona. Farà fresca a primeres hores amb una temperatura mínima de 5ºC, però aquesta fresca durarà poc, al migdia se n'esperen 23ºC. Tot plegat amb intervals de núvols i alguna gotellada a la tarda.

El temps a Lleida

El ponent també bufarà amb ganes a la ciutat de Lleida, especialment durant la segona meitat del dia. Al matí farà fresca, s'esperen uns 6ºC mentre que durant el dia la bonança també s'imposarà amb una temperatura màxima d'uns 19ºC. No es descarten alguns ruixats passatgers o gotellades cap al migdia. Molt transitori tot plegat.

El temps a Sabadell

A la co-capital del Vallès Occidental, aquest dijous també esperem intervals de núvols que s'alternaran amb moltes estones de sol. El vent de ponent serà destacable a partir de migdia i fort a la tarda-vespre. Temperatures molt suaus, s'espera una màxima de 20ºC al centre de la jornada i una mínima de 10ºC.

El temps a Terrassa

A l'altra co-capital del Vallès Occidental, aquest dijous també esperem intervals de núvols que s'alternaran amb moltes estones de sol. El vent de ponent serà destacable a partir de migdia i fort a la tarda-vespre. Temperatures molt suaus, s'espera una màxima de 19ºC al centre de la jornada i una mínima de 9ºC.


Comentaris

envia el comentari