Catalunya Diari

Més canvis a les portes d’una Setmana Santa amb calor atípica, pols africana i ruixats

El cap de setmana començarà un pel mogut però acabarà radiant i amb canvi de l'hora. Els dies vinents i fins al dilluns de Pasqua, podríem tenir una mica de tot

El temps ja ha fet el salt definitiu cap a la primavera aquesta primera setmana de la nova estació amb temperatures que, de dia, han estat suaus o, inclús càlides. De cara a les properes hores, arribaran alguns canvis en forma de més intervals de núvols i possibilitat d’algun ruixat feble i aïllat o plugims entre divendres i dissabte. Poca cosa tot plegat a l’espera que la situació vagi millorant al llarg de l’últim cap de setmana de març i diumenge, dia en què canviem l’hora, tornem a tenir un dia radiant i suau o càlid.  

De fet, la Setmana Santa començarà plàcida i amb ambient càlid per l’època durant força dies, ja que les temperatures aniran pujant més, sobretot a l’interior, on es poden rondar els 25º. Els vents del sud ens enviaran una nova glopada de pols africana en suspensió que provocarà calitges i una mala qualitat de l’aire.

No obstant, el tram final de la setmana, i coincidint amb els dies oficialment festius a Catalunya, el temps es complicaria més amb nous ruixats que, almenys fins divendres, anirien acompanyats de fang, mentre que també tindrem una baixada dels termòmetres. Una situació que encara queda una mica lluny i que haurem d’anar perfilant en properes actualitzacions de la previsió.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Divendres 26 de març

De cara al divendres, 26 de març, els intervals de núvols seran més presents arreu a causa de l’apropament d’una cua de front atlàntic molt desgastat. En conjunt serà una jornada de sol entelat i cel mig ennuvolat amb el pas de bandes de núvols alts i mitjans, però a prop de la costa els núvols baixos i les boires seran més presents, especialment fins a mig matí i, de nou, a partir del vespre. També hi haurà boires matinals a moltes fondalades i planes interiors.

A partir de la tarda i vespre, els núvols augmentaran més arreu, però especialment al Pirineu i Prepirineu, on s’esperen alguns ruixats febles, sobretot al de Lleida, sense descartar alguna tempesta local a la cara nord. Ja de nit poden arribar alguns ruixats febles per Ponent i els Ports, mentre que la tramuntana començarà a bufar a l’Empordà a última hora.

Mapa de previsió a Catalunya el 26 de març del 2021
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

Les temperatures no patiran els mateixos canvis a tot arreu. Si bé a prop de la costa de Barcelona i Tarragona baixaran una mica per la presència de més núvols baixos i boires, a Ponent pujaran encara algun grau més, mentre que a la resta es mantindran semblants. S’esperen màximes d’entre 13º i 18º al litoral i prelitoral barceloní i tarragoní, així com al Pirineu. No obstant, al pla de Lleida i zones properes s’esperen entre 21º i 24º, mentre que a la resta se situaran entre els 17º i 22º. De nit també farà una mica menys de fred.

Dissabte 27 de març

Pel que fa al dissabte, 27 de març, ens llevarem amb un cel força carregat de núvols, inclús amb alguns ruixats febles o plugims dispersos que, entre la matinada i el matí, poden caure de forma aïllada i passatgera a pràcticament qualsevol lloc. A la cara nord del Pirineu seran intermitents amb una cota de neu de 1.600 metres. Poca cosa tot plegat, a l’espera que el sol vagi guanyant terrenys a partir de mig matí i migdia d’oest a est.

No obstant, creixeran nuvolades de tarda al Pirineu, Prepirineu i interior del nord-est que, a tot estirar, poden deixar alguna gotellada. A més, tant al matí com a partir del vespre, els núvols baixos i les boires seran molt presents a punts del litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona.

El mestral bufarà amb algun cop moderat a les Terres al matí, però acabarà desapareixent. En canvi, la tramuntana serà més protagonista a l’Empordà, però anirà clarament a la baixa a la tarda. Les temperatures baixaran de dia arreu, tret del litoral de Barcelona i Tarragona, on es quedaran semblants. Moltes màximes entre 16º i 21º en conjunt.

Mapa de previsió a Catalunya el 27 de març del 2021
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Diumenge 28 de març

Després d’aquest lleuger canvi de temps en l’inici del cap de setmana, sembla que el diumenge de Rams, 28 de març, serà un dia radiant en general amb molt pocs núvols, si bé n’hi haurà alguns de baixos a la costa, bàsicament al matí i al vespre, alguna boira matinal a l’interior i nuvolades de tarda inofensives al Pirineu. Les temperatures tornen a pujar i l’ambient serà suau o càlid al migdia, amb valors més frescos a prop de la costa per la influència de l’aigua del mar, que encara està freda.

Mapa de previsió a Catalunya el 28 de març del 2021
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Arriba l'horari d'estiu

Cal recordar que aquest diumenge toca canviar l’hora. D’aquesta manera, a les 02:00h seran les 03:00h, és a dir, iniciarem l’horari d’estiu. Aquell dia perdrem una hora, o cosa que és el mateix, dormirem una hora menys, però, a partir de llavors, els dies s’allargaran molt més.

Calor, pols africana i ruixats per Setmana Santa

Sembla que els primers dies de la Setmana Santa estaran marcats per un nou augment dels termòmetres que ens portarà calor atípica a l’interior. Els últims mapes del temps van perfilant que els vents de sud ens tornarien a enviar pols provinent del nord d’Àfrica, cosa que provocaria més calitges. 

No obstant, els dies festius en què més gent té vacances estarien marcats per un augment dels ruixats i una nova baixada dels termòmetres. Els primers xàfecs anirien acompanyats de fang. Per tant, tindrem una Setmana Santa de temps ben variat, però encara queden dies i tot plegat s’ha d’anar perfilant.


Comentaris

envia el comentari