Catalunya Diari

Més sol aquest dimecres, però amb tempestes de tarda al Pirineu

Els núvols aniran a menys i s'imposarà al llarg de la jornada el cel serè a gran part de Catalunya amb unes temperatures que pujaran clarament arreu respecte a dies anteriors

Imatge d'una sortida de sol al Delta de l'Ebre
Els núvols aniran a menys aquest dimecres i pujaran les temperatures arreu | Agustí Descarrega

Després d'un dimarts mig ennuvolat a molts punts de Catalunya i, fins i tot, amb ruixats que han afectat principalment les comarques de Tarragona i Lleida, aquest dimecres notarem una clara millora del temps a gran part del principat amb unes temperatures clarament més elevades. Tot i això, al Pirineu, seguirà la inestabilitat i, al llarg de la tarda, apareixeran les primeres tempestes primaverals. Al llarg de les pròximes jornades, no esperem cap canvi de temps significatiu i sembla que els termòmetres seguiran pujant.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Clara pujada dels termòmetres

Aquest dimecres, 8 d'abril, ens llevarem amb valors clarament menys freds que en jornades anteriors i pràcticament ja no glaçarà a cap indret de Catalunya fora de zones de l'Alt Pirineu. Les temperatures ja quedaran per sobre dels 10ºC a tot el litoral, entre 7 i 9ºC al prelitoral i entre 5 i 7ºC a gran part de l'interior. Al llarg del dia, amb més sol, els valors pujaran clarament i els 20ºC sovintejaran a tot l'interior, mentre que a la costa amb la marinada, els termòmetres quedaran més frenats al voltant dels 17ºC.

Menys núvols, però més tempestes al Pirineu

Encara que pugui semblar contradictori aquest titular, no ho és. Aquest dimecres farà més sol a gran part del territori català i els núvols del matí es trencaran ràpidament amb el pas de les hores i deixaran pas a una tarda molt més assolellada gairebé arreu.

Mapa del temps del Catalunya Diari
Previsió de símbols per aquest pròxim dimecres 8 d'abril a Catalunya | Catalunya Diari

D'atre banda, al Pirineu hi farà sol al matí, però a partir de migdia hi creixeran nuvolades i durant la tarda acabaran produint tempestes típiques de primavera, que es convertiran en les primeres de la temporada. No es descarta que, localment, les tempestes vagin acompanyades de calamarsa. La cota de neu quedarà molt alta, per sobre dels 2.200 metres.

Es manté la mateixa tònica de temps el que resta de setmana

A partir de dijous, l'anticicló centre europeu s'imposarà més clarament i el cel serè predominarà a gran part de Catalunya, però al Pirineu durant les tardes seguiran havent-hi xàfecs i tempestes típiques de primavera dia si, dia també deixant un ambient clarament més fresc respecte als matins.

Les temperatures aniran pujant al llarg de la setmana i és probable que a finals de setmana, divendres sobretot, es puguin assolir amb certa facilitat valors pròxims als 25ºC a molts indrets de ponent, interior de la vall de l'Ebre i a la Catalunya central. A la costa, les marinades estaran molt probablement a l'ordre del dia i això impedirà que els termòmetres superin els 20ºC amb facilitat.

El temps a Barcelona

Aquest dimecres a la capital catalana s'espera cada cop més sol a mesura que avanci el dia. A primeres hores els núvols encara seran protagonistes, però al llarg de la tarda el sol acabarà dominant clarament. Temperatures més altes, tan nocturnes com diürnes.

El temps a Tarragona

Dimecres encara amb núvols a primeres hores, però les clarianes s'aniran imposant al llarg del dia. Temperatures clarament més altes, de nit ja no es baixarà dels 12ºC i de dia els valors quedaran al voltant dels 18ºC.

El temps a Girona

Dimecres encara amb intervals de núvols a la capital gironina que es mantindran durant tota la jornada. Malgrat tot, no s'esperen pluges, també hi haurà estones de sol i les temperatures pujaran clarament. Màximes al voltant dels 21ºC a la ciutat. Ambient primaveral al migdia.

El temps a Lleida

Dia radiant a Lleida, potser amb alguna boira matinal que escamparà ràpidament. Matí poc fred i migdia totalment primaveral amb un cel radiant. Temperatura mínima al voltant dels 7ºC i màximes que fregaran els 23ºC.

El temps a Sabadell

Aquest dimecres a la co-capital del Vallès Occidental s'espera cada cop més sol a mesura que avanci el dia. A primeres hores els núvols encara seran protagonistes, però al llarg de la tarda el sol acabarà dominant clarament. Temperatures més altes, tan nocturnes com diürnes. S'assoliran els 20ºC al migdia.

El temps a Terrassa

Finalment, aquest dimecres a l'altre co-capital del Vallès Occidental s'espera també més sol a mesura que avanci el dia. A primeres hores els núvols encara seran protagonistes, però al llarg de la tarda el sol acabarà dominant clarament. Temperatures més altes, tan nocturnes com diürnes. S'assoliran els 20ºC al migdia i de nit no es baixarà de 10ºC.


Comentaris

envia el comentari