Catalunya Diari

El temps millora, però hi haurà nous canvis el cap de setmana

Els aiguats extraordinaris de les últimes hores no es repetiran. Entre dissabte al vespre i diumenge creua un nou front desgastat

Imatge d'una sortida de sol entre núvols
El temps no fa net aquest cap de setmana | Xavi Cabo

Les pluges han estat molt més abundants del que es preveia inicialment aquest divendres, amb xàfecs que, inclús, han estat extraordinaris a l'àrea de Barcelona, on s'han fregat els 300 l/m² a Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental) per un aiguat totalment fora de lloc i que ha causat greus problemes. Aquesta situació anirà clarament a la baixa i dissabte, tot i restes d’algun plugim o ruixat feble fins al matí a la costa, s’obriran més clarianes, sobretot com més al nord-est.

No obstant, a partir del migdia i durant la tarda, els núvols aniran cada cop a més d’oest a est per l’arribada d’un front atlàntic desgastat per ponent. De fet, entre el vespre i fins diumenge al matí, poden caure nous ruixats febles, bàsicament a l’oest, Pirineu i Prepirineu, però també en poden arribar alguns a la resta.

▶️ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Diumenge pràcticament no s’esperen precipitacions, tot i que hi haurà força intervals de núvols i algun plugim o xàfec feble i molt local al Pirineu, Prepirineu i nord-est. Tot plegat amb boires i boirines a l’interior i temperatures semblants, potser més baixes al final del cap de setmana, l’últim de la tardor i d’abans de Nadal.

Mapa de previsió a Catalunya el 19 de desembre del 2020
Mapa de previsió per aquest dissabte | Catalunya Méteo

Dissabte amb millores i canvis

De cara al dissabte, 19 de desembre, de matinada i primeres hores encara poden quedar restes d’alguns plugims o ruixats febles a la costa, sobretot a la de Barcelona i Girona, però les clarianes guanyaran terreny en una jornada de cel més variable, núvols més trencats com més al nord-est.

Per tant, no es repetirà el dia gris i plujós del divendres, per exemple, a Barcelona, però, ni de bon tros, el temps farà net. De fet, a partir del migdia s’anirà apropant un nou front atlàntic que portarà un augment dels núvols per Ponent que, al llarg de la tarda, aniran avançant cap a la resta del territori en direcció est. A partir de llavors i del vespre, s’esperen ruixats febles i dispersos a les comarques de Lleida que, al llarg de la nit i matinada, poden arribar a més comarques.

Tot plegat amb molta humitat, boires i boirines a l’interior i temperatures que no experimentaran grans canvis. Per tant, s’espera una nit de fred moderat i migdia fresc o suau. Moltes màximes de 12º a 17º, més baixes al Pirineu, Prepirineu i depressió Central.

No fa net diumenge

De cara al diumenge, 20 de desembre, el front ens acabarà de creuar i, fins a primeres hores, poden caure ruixats o plugims dispersos a pràcticament qualsevol punt. Les clarianes aniran guanyant terreny pel sud i ponent, però quedaran força intervals de núvols al Pirineu, Prepirineu i nord-est, sense descartar algunes gotellades. Les temperatures es mantindran semblants o baixaran una mica en conjunt.

De cara a la setmana vinent, el temps es mantindrà sense grans canvis, si bé hi haurà més clarianes i les temperatures, inclús, remuntaran més, coincidint amb l’arribada de l’hivern de cara al dilluns, 21 de desembre. Totes les mirades estan posades a partir de les festes de Nadal, quan arribarien canvis importants amb fred més intens i possibles pluges o nevades. Una situació molt incerta que haurem d’anar seguint amb molta atenció.


Comentaris

envia el comentari