Catalunya Diari

Nou salt endavant de les TºC amb temps completament radiant: Previsió a Catalunya el dimecres 24 de març

El sol serà el clar protagonista amb un ambient molt primaveral al centre del dia arreu del territori

El temps continuarà amb la tònica anticiclònica de cara a aquest dimecres, 24 de març, amb un sol que lluirà sense excepcions arreu i temperatures que encara pujaran més de dia. De fet, la majoria de màximes se situaran entre els 16º i 21º amb un ambient plenament primaveral i suau al centre de la jornada. De fet, excepte algunes boires de matinada i primeres hores en fondalades interiors, pràcticament no hi haurà núvols prims, núvols baixos costaners ni nuvolades de tarda. En definitiva, una jornada 100% aprofitable.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Les TºC pugen encara més

Pel que fa a les temperatures, encara pujaran més de dia i la majoria de màximes se situaran entre els 16º i 21º, si bé al sud de Ponent i a l’interior de les Terres de l’Ebre poden quedar més altes. L’ascens més important es pot viure al nord-est, on bufarà el vent de garbí reescalfat. Un ambient suau i plenament primaveral que provocarà un migdia molt aprofitable a l’exterior a tot Catalunya. De nit seguirà fent fred, però les mínimes també pujaran i les glaçades es reduiran força a l’interior.

Sol radiant amb poques excepcions

Si ens fixem en l’estat del cel, el sol dominarà arreu en un dia que serà radiant sense pràcticament excepcions. Tan sols hi haurà algunes boires matinals en fondalades interiors que marxaran ràpidament, mentre que els núvols baixos costaners pràcticament no apareixeran, a diferència del que ha passat en alguns trams costaners dimarts. Potser n’hi ha a primeres hores tan sols a les Terres de l’Ebre.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 24 de març del 2021
Mapa de previsió per dimecres al matí | Catalunya Méteo

A més, les nuvolades de tarda també seran molt escasses i tan sols se’n veuran algunes de locals a punts del Pirineu i, de forma molt més puntual, en alguna altra zona de muntanya del territori. En qualsevol cas, no deixaran ni una gota i no impediran que el dia sigui radiant. Les bandes de núvols prims només faran acte de presència a últimes hores a l’oest del territori.

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 24 de març del 2021
Mapa de previsió per dimecres a la tarda | Catalunya Méteo

Més xàfecs de tarda els dies vinents

De cara als propers dies, sembla que les nuvolades de tarda aniran a més a punts de muntanya. Dijous ja apareixeran alguns plugims o ruixats molt locals al Pirineu de Girona, mentre que divendres serà el dia en què tindrem més xàfecs i, inclús, alguna tempesta al Pirineu i Prepirineu. També n’apareixeran alguns a la zona dels Ports i, més puntualment, en muntanyes prelitorals. Tot plegat aniria a menys el cap de setmana.

Més enllà d’aquestes tamborinades de tarda a punts de muntanya, el sol dominarà en conjunt amb el pas de bandes de núvols alts i prims, sense descartar algunes boires matinals o núvols baixos en trams de la costa. Les temperatures patiran petites baixades i pujades, però es mantindrà l’ambient plenament primaveral.


Comentaris

envia el comentari