Catalunya Diari

Es confirma una nova forta calorada al cap de setmana

Tornarem a patir una altra fuetada infernal a partir del divendres, més breu, abans d'un canvi de temps amb fortes tempestes
Mapa de la previsió per aquest dimarts
Mapa de la previsió per aquest dimarts | Catalunya Méteo

Malgrat que els dies vinents alleugerarem la sensació de calor a tot el territori, no hi ha perspectives d'un canvi important de les temperatures perquè al final de la setmana tornarà la calor insuportable. Una nova glopada d’aire calent procedent del nord d’Àfrica torna a amenaçar tota la zona mediterrània peninsular i el sud d’Europa.

 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

No és la notícia més positiva per començar la setmana: malgrat que les temperatures els propers tres dies seran més suaus, a partir de divendres ens visitarà una nova bombolla d’aire molt càlid que descontrolarà a l’alça el termòmetre arreu de Catalunya, amb moltes comarques suportant una calor extrema, fregant els 40ºC o per sobre, una altra vegada.

 

Fins aleshores, la setmana estarà marcada per molta humitat i ambient assolellat, que farà que sentim més sensació de xafogor que el cap de setmana. A la costa no sentirem gaire refrescada per aquesta xafogor, els matins seran grisos per efecte de les boires per tanta humitat i quan s’eixuguin veurem el cel blau esmorteït per la contaminació ambiental.

 

Petita treva amb ruixats de tarda dispersos

Més nuvolades i xàfecs al nord de Catalunya un dimarts amb calor moderada
Més nuvolades i xàfecs al nord de Catalunya un dimarts amb calor moderada | Agustí Descarrega

 

Una petita entrada d’aire fred en altura provocarà que tan dimarts com dimecres apareguin xàfecs de tarda a les comarques pirinenques, a les gironines i esporàdicament a la Catalunya Central. Podrien esclatar aquests ruixats amb força intensitat en alguns llocs del nord.

 

Aquest petit canvi de temps refrescarà més l’ambient a l’interior i al Pirineu perquè venim d'una calor exagerada, però les màximes seguiran superant els 35ºC a Ponent i a les Terres de l’Ebre, i al voltant dels 30ºC al prelitoral i depressions centrals.

 

Preparem-nos per un nou pic de calor de cara el cap de setmana

La majoria dels models meteorològics pronostiquen una nova fuetada de calor canicular divendres, dissabte i potser diumenge. A sectors interiors i a Ponent la temperatura màxima podria tornar a assolir, o superar lleugerament, la marca dels 40ºC. No obstant això, la calorada serà més breu i no tan intensa i just després d’això, el dilluns, podria arribar una baixada clara de les temperatures, acompanyada de tempestes.

Gràfica de la temperatura al llarg d'aquesta setmana a Barcelona, on s'observa el pic de calor entre divendres i dilluns
Gràfica de la temperatura a 1.500 m. al llarg d'aquesta setmana a Barcelona, on s'observa el pic de calor entre divendres i dilluns | GFS Wetterzentrale

 

Aquesta nova onada de calor vindria amb més humitat que la passada i temperatures molt altes a ciutats com Barcelona i Tarragona, perquè el mar està més calent que la setmana passada i no frenaria tant la calor. S’esperen de nou entre 30 i 35ºC a la franja costanera i suarem de valent per culpa la xafogor. Caldrà seguir-ho amb atenció.

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari