Catalunya Diari

Oliana i Lleida marquen el màxim de temperatura a Catalunya

Hi ha avís per perill alt o molt alt per onada de calor a tot el país

Un nen llençant-se a la piscina
Un nen llençant-se a la piscina | LleidaDiari.cat

Oliana (Alt Urgell) i Lleida, a la zona de l'estació automàtica de la Femosa, han marcat el màxim de temperatura d'aquest dijous a Catalunya amb 42 graus. Aquesta està essent una de les jornades on els termòmetres han pujat més dins d'un episodi d'onada de calor que té marcat el punt àlgid avui i demà.

Les previsions meteorològiques indiquen que el fenomen persistirà com a mínim fins diumenge. A banda d'Oliana i Lleida, altres indrets on s'han registrat temperatures molt altes han estat Baldomar -entitat municipal descentralitzada d'Artesa de Segre (Noguera)- amb 41,8 graus, Alcarràs (Segrià) amb 41,7, Montesquiu (Osona) amb 41,6, Vilanova de Segrià (Segrià) amb 41,5, Tremp amb 41,3, Lladurs (Solsonès) amb 41,1 i Oliola (Noguera) i Alfarràs (Segrià) amb 41.

 

Avisos de perill alt o molt alt

En paral·lel, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès avisos de perill alt o molt alt per l'onada de calor arreu de Catalunya. Es preveu que s'assoleixin valors màxims d'entre 36 i 41 graus a l'interior de Catalunya, tot i que puntualment es pot arribar als 42 o 43.

Al litoral les temperatures arribaran a entre 30 i 35 graus. La temperatura mínima quedarà per sobre dels 20 graus a gran part del país, però en alguns punts pot arribar als 25. Els models meteorològics a mitjà termini indiquen que l'episodi de calor anirà afluixant durant la setmana vinent, tot i que els valors tèrmics es mantindrien per sobre de la mitjana climàtica.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari