Catalunya Diari

La Paeria activa el Pla per prevenir els efectes de l'onada de calor

Des d'aquest dilluns fins dijous es podria superar el llindar dels 38 graus, segons les previsions meteorològiques

Es podran assolir els 41º en alguns punts de l'interior el divendres
Imatge d'arxiu | PIXABAY

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, com a responsable de les polítiques municipals en matèria de seguretat ciutadana, prevenció i protecció civil, ha activat aquest dilluns la Fase 2 del Pla d'actuacions per prevenir els efectes d'una onada de calor al municipi (POCSMLL 19), tenint en compte l'avís per les previsions d'altes temperatures a la ciutat en les pròximes hores que ha facilitat el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT).

Segons aquest organisme, es preveu que al Segrià aquest dilluns i també demà dimarts se superin els 38 graus entre les dues i les vuit del vespre. El nivell de perill per ambdós dies se situa en 5 sobre 6 (temperatura de perill molt alt), essent molt probable que s'allargui fins dijous.

Caldrà seguir actuacions previstes

Davant aquesta situació caldrà seguir actuacions previstes en el POCSMLL 19 com la revisió de recursos humans per part del departament de Protecció Civil; la revisió de recursos materials com equipaments dels locals municipals climatitzats; i la intensificació de les trucades a persones més fràgils mitjançant els serveis assistencials.

Així mateix, es continua recomanant a la població de Lleida i en especial a la més vulnerable a aquest risc, com les persones majors de 75 anys, malalts crònics, persones amb discapacitat, indigents, així com persones desemparades i exposades directament als efectes de la calor que segueixin indicacions habituals com mantenir les cases fresques, buscar l'ombra i beure molta aigua.

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari