Catalunya Diari

Petits canvis de temps, però segueix el tast de primavera: Previsió a Catalunya el dijous 18 de febrer

Els intervals de núvols augmentaran transitòriament en alguns punts

Imatge d'una sortida de sol a Sant Quintí de Mediona, a l'Alt Penedès
El sol se seguirà combinant amb alguns intervals de núvols | Xavi Navas

El temps d’aquest dimecres ha estat molt plàcid i amb ambient agradable al migdia, tot i que els intervals de núvols alts i prims han enteranyinat força el cel, sobretot a partir del migdia a causa de l’apropament d’una cua de front molt desgastat sense més conseqüències. De cara a aquest dijous, 18 de febrer, aquests núvols alts i prims seguiran circulant per tot arreu, però a la tarda ja aniran a menys. La novetat serà que els núvols baixos costaners seran més abundants a primeres hores i, inclús, a la Costa Brava ens podem llevar amb un dia rúfol, però la situació ha d’anar millorant amb el pas de les hores.

Poca cosa i sense precipitacions, mentre que a la majoria de Catalunya dominarà el sol combinat amb bandes de núvols alts i prims. Hi haurà força boires matinals amb fred moderat de nit i migdia, de nou, agradable, a l’espera que divendres aquest tast primaveral s’accentuï.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Mapa de previsió a Catalunya el 18 de febrer del 2021
Mapa de previsió per aquest dijous | Catalunya Méteo

Petits canvis poc importants

Pel que fa a l’estat del cel d’aquest dijous, el pas i retirada d’aquesta cua de front tan desgastat tan sols provocarà que hi hagi més bandes de núvols alts i prims arreu, com ja ha passat la tarda del dimecres. Això farà que, en conjunt, hi hagi un sol a estones enteranyinat per aquestes teles de núvols.

No obstant, la novetat serà que els núvols baixos costaners seran una mica més presents en aquesta àrea, sobretot a primeres hores, i on més es notarà aquest canvi serà a la Costa Brava, on el matí serà rúfol, però sembla que la situació anirà millorant amb el pas de les hores. No s’esperen precipitacions amb calma absoluta, tot i que a la cara nord del Pirineu de Lleida no es descarta algun plugim anecdòtic. Vent de garbí entre moderat i algun cop fort a la tarda al nord-est.

Temperatures agradables

Si ens fixem en les temperatures, seguirà la bonança atípica al migdia amb moltes màximes entre els 16º i 21º, les més altes al nord-est, on el vent de garbí bufarà reescalfat. En canvi, quedaran una mica més curtes al Pirineu i a punts de la costa de Barcelona i Tarragona, valors entre els 12º i 17º. Fred moderat de nit amb glaçades febles tan sols en fondalades del Pirineu i Prepirineu.

Alguns canvis a la vista

De cara al divendres, l’anticicló encara es farà més fort i el sol dominarà amb temperatures que, a causa del vent reescalfat de ponent, encara pujaran més i l’ambient serà primaveral. Sembla que, de nou, entre diumenge i dilluns tornaria a entrar més vent de mar cap a terra amb un augment dels núvols i, inclús, alguns plugims. Una situació que seria transitòria i que, en principi, no implicaria una baixada molt important de les temperatures.

  • Recordeu que podeu veure el programa setmanal de la previsió del temps a la carta cada dijous en directe al nostre Facebook

Comentaris

envia el comentari