Catalunya Diari

Les temperatures atípiques toquen sostre dimecres, però petits canvis que aniran a més

El vent de garbí bufarà especialment reescalfat al nord-est amb més de 22ºC. Les bandes de núvols aniran a més i deixaran noves sortides i postes de sol espectaculars

Imatge d'un cel rogent a Sant Quintí de Mediona, a l'Alt Penedès
Les TºC toquen sostre i els cels rogents continuaran a les postes i sortides de sol | Xavi Navas

El temps ha estat molt tranquil i suau aquest dimarts, dia de la Candelera, amb sol arreu enteranyinat pel pas de bandes de núvols alts i prims inofensius. Per tant, la Candelera ha rigut i, com diu el refrany, a l’hivern encara li pot quedar corda. Una situació que es mantindrà idèntica gran part del dimecres, 3 de febrer, dia en què el vent de garbí bufarà més reescalfat i farà que les temperatures toquin sostre, especialment al nord-est, on es poden superar els 22ºC. Ambient, de nou, atípic per l’època en general.

No obstant, a partir de la tarda les bandes de núvols aniran cada vergada a més, fent que el cel estigui més entelat en alguns punts, especialment del sud i Ponent. Aquestes pinzellades de núvols deixaran noves sortides i postes de sol espectaculars i fotogèniques. Uns intervals de núvols que poden anar a més dijous i divendres, quan el cel pot estar puntualment tapat però sense pluges. No serà fins al cap de setmana quan poden arribar canvis importants amb clatellada de les temperatures, xàfecs i baixada de la cota de neu. En definitiva, l’hivern tornaria de cop.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Pic de l’ambient primaveral

Pel que fa a les temperatures, tocaran sostre aquest dimecres a causa del vent una mica més reforçat de garbí, que bufarà reescalfat. La majoria de termòmetres es mouran entre els 17ºC i 22ºC, mantenint-se similars al dimarts a la meitat sud, però es dispararan més al nord-est, sobretot a la Costa brava, on es poden superar els 22ºC amb ambient desfasat per l’època. Pel que fa a les mínimes, pujaran al nord-est i baixaran a Ponent i l’Ebre. En tot cas, fred moderat de nit i sense pràcticament cap glaçada.

Mapa de previsió a Catalunya el 3 de febrer del 2021
Mapa de previsió per aquest dimecres | Catalunya Méteo

Els núvols prims van a més

Si ens fixem en l’estat del cel, seguirà fent un sol enteranyinat a estones pel pas de bandes de núvols alts i prims que deixaran noves postes i sortides de sol precioses, tingueu càmeres en mà. Molta calma en general i no es descarten algunes boires matinals en fondalades interiors. No obstant, a partir de la tarda les bandes de núvols aniran a més per Ponent i el sud del territori, on localment el cel quedarà molt entelat. Aquests núvols seran més presents arreu els següents dies.

Canvis destacats els propers dies

De cara als dies vinents, entre dijous i divendres aquestes bandes de núvols seran més presents arreu, localment amb estones de cels tapats o molt enteranyinats, però sense pluja i ambient encara suau per l’època. Serà de cara al cap de setmana quan un front atlàntic ens afectarà més clarament i provocarà canvis importants amb una baixada clara de les temperatures, l’arribada de xàfecs i descens de la cota de neu. Una situació que haurem d’anar confirmant i seguint amb molta atenció.


Comentaris

envia el comentari