Catalunya Diari

Pic de ‘calor’ i de la pols africana i clara millora de les previsions els dies clau de Setmana Santa

Fem un repàs al detall de la previsió que ha de fer cada dia festiu fins Dilluns de Pasqua

Molt bones notícies per a tots aquells que teniu plans i que patíeu per la pluja de cara als dies festius de Setmana Santa. I és que els mapes cada cop redueixen més els ruixats previstos, especialment, el cap de setmana. A diferència del que indicaven les previsions fa uns dies, sembla que els xàfecs de tarda es quedaran concentrats a punts de muntanya, especialment del Pirineu, amb molta més calma a la resta, tot i alguns canvis al cel. La pols africana en suspensió també augmentarà i, allà on plogui, ho farà acompanyat de fang. 

D’aquesta manera, la bossa d’aire fred en altura afectarà més aviat el centre i sud de la península Ibèrica, mentre que els vents reescalfats faran que les temperatures pugin encara més a Catalunya amb un possible pic de ‘calor’ dissabte, especialment a la costa. El vent de mestral i tramuntana pot bufar de forma intermitent el cap de setmana, amb una baixada dels termòmetres a partir de diumenge.

En resum, les previsions han canviat totalment en comparació amb el que indicaven dies enrere, cosa que demostra la incertesa de fer previsions a mitjà i llarg termini a la primavera. Començarem el mes d’abril amb calma i calor per l’època. Caldrà seguir les properes actualitzacions de la previsió per si hi ha algun canvi d’última hora.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Dijous Sant

De cara al Dijous Sant, festiu només en alguns municipis catalans, la novetat del temps serà l’augment dels intervals de núvols arreu que aniran circulant de sud a nord, fent que el cel estigui més canviant i poc lluït. A més, continuaran apareixent boires i núvols baixos a la costa, especialment a la Costa Brava i Terres de l’Ebre a primeres hores i, de nou, a partir del vespre. No s’esperen precipitacions enlloc.

La pols en suspensió encara anirà a més i tindrem un cel terrós que, juntament amb els intervals de núvols, deslluiran força el sol. Les temperatures encara poden pujar una mica més amb calor a l’interior al migdia. La majoria de màximes se seguiran movent entre els 20º i 25º, localment més altes a Ponent. L’ascens es notarà sobretot a punts de la costa, amb valors d’entre 17º i 22º.

Mapa de previsió a Catalunya el Dijous Sant del 2021
Mapa de previsió a Catalunya el Dijous Sant | Catalunya Méteo

Divendres Sant

Pel que fa al Divendres Sant, els núvols seran molt més escassos i el sol lluirà amb més ganes, però compte perquè la pols africana pot ser encara més abundant amb calitges i un empitjorament clar de la qualitat de l’aire. Atenció perquè les nuvolades de tarda ja creixeran amb ganes a punts de muntanya i s’esperen alguns primers ruixats, localment amb tempesta, al Pirineu i als Ports. Puntualment, alguna precipitació podria arribar a zones properes, com ara a les Terres de l’Ebre o al Prepirineu.

Les temperatures es mantindran molt semblants a les de dijous amb ambient força càlid per l’època al migdia. En definitiva, un dia molt aprofitable fora d’aquests ruixats de tarda en àrees de muntanya.

Mapa de previsió a Catalunya el Divendres Sant del 2021
Mapa de previsió a Catalunya el Divendres Sant | Catalunya Méteo

Dissabte 3 d’abril

Si els mapes del temps no varien, la notícia meteorològica del dissabte, 3 d’abril, seria la pujada de les temperatures, que tocarien sostre amb moltes màximes entre els 22º i 27º, també a la costa, on els vents reescalfats de l’oest faran allunyar la fresca marítima i permetran que els termòmetres s’enfilin. Un ambient molt càlid per trobar-nos a principis d’abril.

Tot plegat amb força sol, el pas d’algunes bandes de núvols alts i prims i nuvolades de tarda a punts de muntanya i del nord-est que, a tot estirar, podrien deixar alguna tamborinada aïllada al Pirineu o als Ports. Ben poca cosa tot plegat. El vent de mestral i la tramuntana es reactivarà a l’Ebre, Camp de Tarragona i a l’Empordà, en principi sense ràfegues gaire fortes.

Mapa de previsió a Catalunya el dissabte 3 d'abril del 2021
Mapa de previsió de cara al dissabte | Catalunya Méteo

Diumenge de Pasqua

De cara al Diumenge de Pasqua, els intervals de núvols poden ser més presents a causa dels vents més de llevant, sobretot al voltant de la costa i del prelitoral, sense descartar algun plugim al litoral de Barcelona. Els ruixats de tarda podrien aparèixer a més zones de muntanya, tot i que en principi serien aïllats. Les temperatures ja començaran a baixar després del pic de dissabte. No obstant, seria un dia força aprofitable en conjunt.  

Mapa de previsió a Catalunya el Diumenge de Pasqua del 2021
Mapa de previsió a Catalunya el Diumenge de Pasqua | Catalunya Méteo

Dilluns de Pasqua

Finalment, el Dilluns de Pasqua i dia de la mona, el temps continuaria força calmat, amb sol que dominaria, però amb un augment dels núvols pel sud de Catalunya a partir de la tarda i que anirien avançant cap a la resta del territori. Les temperatures baixarien una mica més, i tot plegat seria el preludi de la possible arribada de xàfecs a molts punts i una baixada molt clara dels termòmetres en dies vinents. Un extrem, però, que té un grau d’incerta encara més elevat i que haurem d’anar confirmant.

Mapa de previsió a Catalunya el Dilluns de Pasqua del 2021
Mapa de previsió a Catalunya el Dilluns de Pasqua | Catalunya Méteo

  • Recordeu que podeu veure el programa setmanal de la previsió del temps a la carta cada dijous en directe al nostre Facebook

Comentaris

envia el comentari