Catalunya Diari

Possibles canvis destacats a finals d'una setmana pre-primaveral però poc lluïda

Seguirem amb la mateixa tònica de núvols baixos, boires i estones de sol amb TºC agradables als migdies els primers dies de març. El cap de setmana podria ser clarament més mogut

Imatge d'una sortida de sol amb núvols a Calella
El cel no acabarà de fer net aquesta primera setmana de març | Pere Lluís Donoso

El temps ha patit una petita pausa l’últim dia de febrer amb una minúscula bossa freda que ha provocat xàfecs febles en algunes comarques i una baixada de les temperatures. La primera setmana del mes de març començarà amb força núvols baixos i boires a la meitat sud de Catalunya, costa i més punts de l’interior. Els hi costarà de trencar-se, inclús no es descarten plugims a les Terres de l’Ebre o altres punts de la costa sud, però al migdia i a la tarda les clarianes guanyaran més terreny en conjunt amb temperatures que pugen.

La resta de la setmana es preveu força tranquil·la, amb un dimarts potser més ennuvolat i la resta de dies amb els ingredients típics de l’anticicló de les últimes jornades: núvols baixos, boires, sol i migdies frescos o agradables en general. No obstant, haurem d’estar pendents a finals de setmana de si arriben canvis més destacats en forma de xàfecs i baixada dels termòmetres. Ho haurem d’anar seguint, perquè poden haver-hi canvis al llarg de la setmana. Passi el que passi, la pols africana en suspensió continuarà aquesta setmana amb nosaltres. 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Dilluns 1 de març

El primer dia del mes, el dilluns 1 de març, començarà amb força núvols baixos i boires a molts trams de la costa, prelitoral i interior, especialment a la meitat sud de Catalunya. No es descarten plugims a les Terres de l’Ebre o, de forma anecdòtica, en algun altre punts proper al litoral de Tarragona. Les clarianes guanyaran terreny a partir del migdia, però, a diferència d’altres dies, no acabaran de marxar i quedà un dia variable en conjunt. A més dels núvols baixos, creuaran núvols alts i mitjans arreu, amb més sol com més al Pirineu.

Les temperatures experimentaran alguns canvis, ja que, després de la baixada del diumenge, pujaran lleugerament amb moltes màximes de 12º a 17º, localment més baixes al Pirineu i més altes a l’interior de la meitat sud o zones amb més sol. De nit pujaran clarament a zones de la meitat sud afectades pels núvols. Vent de llevant a la costa amb algun cop moderat. 

Mapa de previsió a Catalunya l'1 de març del 2021
Mapa de previsió per aquest dilluns | Catalunya Méteo

Dimarts 2 de març

De cara al dimarts, 2 de març, podria ser un dia força ennuvolat amb el pas de diversos intervals de núvols, tant de baixos com d’alts i mitjans. Tot i aquest dia poc lluït, tan sols s’esperaria alguna gotellada o plugim aïllats a la cara sud del Pirineu i Prepirineu, així com a les Terres de l’Ebre. Humitat, boires i temperatures sense grans canvis.

Dimecres 3 de març

El temps del dimecres, 3 de març, tornarà a estar marcat pels núvols baixos i les boires abundants al litoral, prelitoral i punts de l’interior, especialment a primeres hores. De nou, no s’acabarien de trencar del tot, amb més sol com més a Ponent i al Pirineu. No s’esperen precipitacions amb una jornada força anticiclònica i sense gaires canvis en els termòmetres, si bé poden pujar més.

Dijous 4 de març

De cara al dijous, 4 de març, pocs canvis esperem, amb nous núvols baixos i boires sobretot al matí, més trencats a partir del migdia, sense pluges i temperatures semblants. La novetat serà que, de cara a la tarda, poden créixer nuvolades al Pirineu i Prepirineu que poden deixar alguns ruixats.

Divendres 5 de març

Aquests ruixats de tarda podrien anar a més de cara al divendres, 5 de març, i afectar més zones fora del Pirineu i Prepirineu, com ara la Catalunya Central punts del prelitoral i del nord-est. Un extrem que s’haurà d’anar confirmant al llarg dels següents dies, ja que els mapes no s’acaben de posar d’acord en aquest sentit. Temperatures semblants.

Cap de setmana del 6 i 7 de març

Finalment, el cap de setmana del 6 i 7 de març, el primer del mes, sembla que podria estar marcat per més inestabilitat, amb nous ruixats de tarda a l’interior i prelitoral de la meitat nord. Tot plegat amb temperatures que baixarien i a l’espera de pluges més generals dilluns. Però insistim en el fet que aquest extrem és encara llunyà i s’haurà d’anar confirmant, ja que queden força dies i poden haver-hi canvis.

  • Recordeu que podeu veure el programa setmanal de la previsió del temps a la carta cada dijous en directe al nostre Facebook

Comentaris

envia el comentari