Catalunya Diari

Dimarts força assolellat i temperatures amunt

A la tarda apareixeran més núvols a la meitat nord però amb molt pocs ruixats

Mapa de previsió per aquest dimarts
Mapa de previsió per aquest dimarts | Xavi Segura

Aquest dimarts tindrem un temps molt estable i agradable a pràcticament tot el país. El sol serà el gran protagonista a la majoria de comarques, sobretot al matí. A partir del migdia, creixeran els núvols entre Girona, Barcelona i punts de muntanya del nord, on el cel quedarà més variable o mig ennuvolat, però pràcticament no s’esperen ruixats. 

Tan sols s’espera alguns xàfecs a la tarda entre el nord de Barcelona, l’interior de Girona i el Pirineu, però seran febles i aïllats en general. A la resta hi seguirà dominant el sol. A més, al matí els núvols seran abundants a l’Empordà amb algun ruixat, i al vespre els núvols poden fer-se més presents entre la costa de Barcelona i Tarragona.

  

Independentment, les precipitacions seguiran caient a la cara nord del Pirineu durant tot el dia però amb una cota de neu que pujarà clarament i se situarà pel damunt dels 2.000 metres. D’aquesta manera, deixarem enrere les nevades a cotes relativament baixes dels últims dies.  

El dilluns l'acabem amb una nova tarda de ruixats a les comarques de Girona, nord de Barcelona i Pirineu que, en general, han estat febles. S'han recollit, per exemple, 7 litres per metre quadrat a Castelló d'Empúries, 6 a Navata o 2 a Llagostera i al Montseny. A la cara nord Pirinenca hi ha precipitat tot el dia i al Lac Redon s'han recollit 8 litres. 

Les temperatures comencen a normalitzar-se

Aquest dimarts també notarem una clara recuperació de les temperatures, que tendiran a normalitzar-se després d’uns dies força frescos per l’època. De matinada i a primera hora del matí encara farà fred amb molts valors per sota dels 10º, però el migdia serà molt agradable.

Les màximes es mouran entre els 20º i els 25º en general, si bé es podran assolir els 27º o, inclús, els 28º a punts de Ponent i de les Terres de l’Ebre amb un ambient calorós al centre del dia.

Es manté el vent als dos extrems però va a la baixa

De bon matí, el mestral bufarà encara a les Terres de l’Ebre i al sud del Camp de Tarragona, però la tendència serà que vagi força a la baixa amb el pas de les hores i acabi desapareixent de moltes comarques de la zona. Per la seva banda, la tramuntana seguirà bufant a l’extrem nord de l’Alt Empordà.

Propers dies agradables però amb alguns ruixats

Sembla que de cara als propers dies ens mantindrem amb un temps canviant però dominat per la bonança i l’augment lent però progressiu de les temperatures. No obstant, els ruixats de tarda típicament primaverals tornaran a aparèixer en alguns punts, especialment a l’interior. Ho anirem seguint.


Comentaris

envia el comentari