Catalunya Diari

Diumenge sense gaire canvis, continua el vent i la boira a molts indrets

L’anticicló encallat al nord-oest de la península segueix enviant ventades als extrems del país, i a part d’això, la boira i l'ambient fred, el cel clar i les temperatures agradables dominaran el dia

Mapa de la previsió per aquest diumenge
Mapa de la previsió per aquest diumenge | Catalunya Méteo

El temps anticiclònic no ens abandonarà aquest últim dia de Pont i la situació meteorològica seguirà encalmada, esperant que el temps es pugui espatllar en algun moment de la setmana que ve. Els canvis notables es van endarrerint i mentre, la falca anticiclònica ens envia cops de vent del nord i nord-est als sectors habituals.

Aquest matí de dissabte s’han assolit els 120 km/h a Portbou i a L’Hospitalet de l’Infant. Durant la nit va ploure o nevar molt poc la vessant nord del Pirineu.

La força del vent i les temperatures remuntaran aquest diumenge a moltes comarques del país. Les ventades tornaran a ser molt fortes al sud i al Pirineu, i l’ambient diürn serà menys fresc i es podrà arribar als 21º o més al litoral i prelitoral sud.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat per diumenge l’avís taronja per vent al terç nord i el groc a les comarques tarragonines, tot i que esperem la major força a les hores centrals del dia.

Cascada de núvols baixos i boires a les muntanyes del sud
Cascada de núvols baixos i boires a les muntanyes del sud | @JViejobueno

 

Boira i alguns núvols

El matí començarà amb la presencia de bancs de boira i núvols baixos. Els més significatius cap a la Catalunya Central, però també a fondalades protegides del vent del Pirineu i Prepirineu. A la costa farà un matí molt assolellat.

A més de les boires, que aniran reduint-se a partir del migdia, tindrem algunes pinzellades de núvols prims, però la tarda serà de sol o pocs núvols. A últimes hores de la tarda, el cel quedarà cobert cap a la Vall d’Aran i es formaran alguns núvols baixos a la Costa Brava i nord de la central.

Ambient molt agradable el migdia

Aquest diumenge farà una jornada menys freda. Al Pirineu aquest dissabte han baixat fins els -7º o més avall a l’alta muntanya. Pujaran tan les màximes com les mínimes. No creiem que glaci gaire a les àrees poblades, menys que avui, i les màximes es situaran entre els 14 i 16º a molts llocs, i per sobre els 20º a les àrees costaneres i al Prelitoral.

Segueixen les ventades del nord-oest

El vent del nord-oest bufarà amb cops forts o molt forts al Pirineu, les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona. Les ratxes de vent arribaran als 100 km/h. A la tarda, també es reforçarà la tramuntana a l'Empordà. Meteocat ha activat avís per mala mar a la costa de l’Empordà.

Mapa d'avís per fortes ventades aquest diumenge
Mapa d'avís per fortes ventades aquest diumenge | Meteocat

 

El temps per a l’inici de la setmana que ve, més variable

El dilluns el vent anirà afluixant. Passaran bandes de núvols prims, es formaran bancs de boira i també s'acumularan més núvols baixos cap a la costa Central, per la tarda no es descarta algun plugim. Seguirà la tònica del diumenge, encara que no farà un dia tan esplèndid. Les temperatures baixaran força cap a un ambient de plena tardor.

El dimarts farà una jornada molt plàcida amb més boires i núvols alts i prims, temperatures semblants i fresques i al matí de dimecres creurà una nova cua de front sobre el terç nord que podria precipitar nevades més importants a la cara nord a cotes mitjanes i altes.


Comentaris

envia el comentari