Catalunya Diari

Possible onada de calor de cara a la setmana que ve

No obstant, no seria un episodi tan fort com el de finals de juny, sobretot al prelitoral, però es rondaran els 40 º a Ponent i altres zones interiors. El cap de setmana serà radiant de ple estiu

El sol i la calor seran els protagonistes aquests properes dies
El sol i la calor seran els protagonistes aquests propers dies | Xavi Cabo

La calor moderada que hem tingut aquests dies, amb nits de força bon dormir a gran part de Catalunya i màximes suportables, sembla que té les hores comptades, ja que la previsió indica que la setmana vinent podríem tenir una nova onada de calor, tot i que no seria tan intensa com la de finals de juny, sobretot al prelitoral, mentre que a Ponent i molts punts de l’interior es rondarien els 40º. De moment, aquest cap de setmana serà de ple estiu amb sol arreu i calor cada cop més intensa.

L’arribada d’una nova massa d’aire molt càlid d’origen nord-africà afectarà de nou part de l’Europa Occidental, tot i que sembla que aquesta vegada ho farà de forma més indirecta a Catalunya. La part més activa d’aquesta onada de calor afectaria part de l’interior d’Espanya, França, Bèlgica i el sud d’Anglaterra.

D’aquesta manera, a Catalunya faria molta calor, però sembla que sense l’excepcionalitat de la històrica onada de calor de finals de juny. El litoral en quedaria més al marge amb màximes al voltant dels 30º, mentre que el prelitoral no assoliria els rècords de fa unes setmanes amb molts valors propers als 35º. El plat fort se l’enduria Ponent i la vall de l’Ebre, on s’assolirien o superarien lleugerament els 40º entre dilluns i dijous, mentre que a l’interior també faria una calor tòrrida amb entre 33º i 38º molts termòmetres.

Mapa que mostra la glopada de calor forta la setmana que ve
Mapa que mostra la glopada de calor forta la setmana que ve | ecmwf

 

Encara queden dies i haurem d’anar seguint amb molta atenció l’evolució final d’aquesta glopada molt càlida per veure quina afectació acabarà tenint a casa nostra. El que sembla clar és que tocarà suar de valent amb calor de canícula i sol arreu.

Cap de setmana de ple estiu amb calor que va a més

De moment, aquest cap de setmana serà de ple estiu amb sol arreu i calor que cada dia anirà a més. Tant dissabte com diumenge, hi haurà tan sols alguns intervals de núvols baixos costaners i al nord-est, especialment a primera hora, mentre que les nuvolades de tarda deixaran tan sols alguna tamborinada aïllada i poc important al Pirineu, sense descartar que alguna gotellada arribi al tard per Ponent diumenge. Poca cosa tot plegat i fenòmens anecdòtics. La marinada bufarà amb ganes a la tarda a la costa, especialment a la de Girona.

Mapa de previsió per aquest dissabte
Mapa de previsió per aquest dissabte | Catalunya Méteo

 

Pel que fa a les temperatures, pujaran cada dia una mica més amb moltes màximes entre els 30º i 35º fora de la costa, mentre que a Ponent i la vall de l’Ebre se superaran aquestes xifres i diumenge es poden voltar els 37º. Calor de canícula amb nits poc fresques en conjunt i càlides a la costa. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari