Catalunya Diari

Rècord històric: La demarcació de Lleida assoleix els -34,1ºC, la temperatura més baixa mai abans registrada

Un cop es validi oficialment, aquest valor extrem registrat al Pirineu superaria els històrics -32º de l’any 1956, que fins ara era el rècord

Imatge d'un arbre glaçat a ple hivern
El fred ha estat excepcionalment gèlid aquesta nit de Reis | Arxiu

El fred ha batut un rècord molt important la matinada del dia de Reis a Catalunya que ara s'haurà de validar. Fa molts dies que tenim glaçades generals i extenses i aquest dimecres s’ha tocat fons amb la nit més freda dels darrers anys. De fet, els termòmetres han baixat tant que s’ha assolit un rècord històric totalment imprevisible. I és que Catalunya ha batut el seu propi rècord de la temperatura més baixa mai abans registrada amb uns escandalosos -34,1ºC de mínima al Clot del Tuc de la Llança, al Pallars Sobirà. 

Així ho ha registrat l’estació que la pàgina web de ‘Méteo Valls d’Àneu’ té en aquesta zona del Pirineu lleidatà. Ara caldrà validar al cent per cent la dada, ja que no es tracta d’una estació oficial del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i que porta pocs anys oferint dades, però tot indica que aquesta temperatura és totalment real i que rebrà oficialment l’etiqueta de nou rècord absolut de temperatura mínima de Catalunya. Per tant, el 6 de gener del 2021 ja ha entrat a la història de la meteorologia a casa nostra.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Supera el rècord de 1956

Aquesta dada significa superar un rècord anterior que es pensava que no es podria tornar a assolir o superar. Fins ara, aquest honor el tenien els extraordinaris -32ºC que es van registrar a l’Estany Gento, també al Pallars Sobirà, l’hivern del 1956, un any que va ser excepcionalment fred i que la gent més gran encara recorda perfectament pels grans estralls que va causar aquella onada de fred tan forta.

De fet, aquest no només era el rècord de Catalunya, sinó que també de tota la península Ibèrica, raó per la qual la dada assolida ara al Clot del Tuc de la Llança esdevindrà el nou rècord peninsular un cop es validi. Aquest valor dona fe del fred tan perpetuat i excepcional que estem patint aquestes festes de Nadal i que pot desembocar en una nevada a cotes baixes els propers dies.


Comentaris

envia el comentari