Catalunya Diari

Es reforça el temps plàcid amb una calor atípica que va a més: Previsió Catalunya dimecres 5 de maig

Pugen les temperatures, però les màximes tocaran sostre amb marques properes als 30 ºC a finals de setmana

Al llarg dels últims dies, el temps s’ha mantingut molt tranquil acompanyat d’un cel majoritàriament assolellat. De cara a aquest dimecres, 5 de maig, l’ambient seguirà molt plàcid amb un lleuger augment dels núvols en alguns punts. Així doncs, tot i que el sol seguirà sent el clar protagonista, havent dinat es formaran alguns intervals de núvols baixos a les comarques de Girona, que deixaran el cel mig o força ennuvolat i també s’esperen alguns ruixats de tarda en àrees de muntanya.

Amb tot plegat, les temperatures seguiran pujant sense aturador al llarg de la setmana i de moment, aquest dimecres, molts registres es mouran entre els 20 ºC i 24 ºC, tret dels 25 ºC i 26 ºC que es podran assolir en alguns sectors entre les àrees de l’interior, Ponent, el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Les màximes quedaran lleugerament per sota en trams de la costa. 

No obstant, segons indiquen molts mapes, el petit estiuet d’aquesta setmana tindria data final amb l’arribada d’un ambient més insegur i fresc a l’última part del cap de setmana i la propera setmana.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Assolellat amb el permís d’alguns núvols

Pel que fa a l’estat del cel d’aquest dimecres, es mantindrà força cel assolellat arreu del territori, però amb alguns petits canvis en diversos sectors. Entre la propera matinada i les primeres hores del dia s’esperen algunes traces de núvols alts i mitjans residuals, boirines en valls de l’interior i núvols baixos poc importants entre la façana litoral i punts del prelitoral, però ràpidament s’esvairan.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 5 de maig del 2021
Mapa de previsió per dimecres al matí | Catalunya Méteo

Així doncs, durant les hores centrals del dia, el sol tornarà a enlluernar de valent, però havent dinat es formaran alguns intervals de núvols baixos a l’interior de les comarques de Girona, que amb el pas de les hores acabaran arribant a altres punts de la Costa Brava, punts del Maresme i la Costa de Barcelona. D’altra banda, també creixeran nuvolades en àrees de muntanya i s’esperen alguns ruixats dispersos al Pirineu i Pirineu, més probables al sector oriental i no es descarta alguna gotellada al voltant del Montseny.

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 5 de maig del 2021
Mapa de previsió per dimecres a la tarda | Catalunya Méteo

Menys fred al matí i ambient càlid durant les hores centrals del dia

Si ens fixem en els termòmetres, un dia més tornaran a estar per damunt dels propis per l’època de l’any. S’espera que les mínimes pugin entre 2 i 4 graus més, per la qual cosa molts valors es mouran entre els 10 ºC i 15 ºC i tan sols rondaran els 5 ºC en trams del Pirineu. En conjunt, ens haurem d’abrigar menys que dies enrere a primeres hores.

Pel que fa a les màximes, seran més altes, especialment en trams del sud del territori i recularan lleugerament a les comarques gironines. Molts registres al migdia es mouran entre els 20 ºC i 24 ºC, excepte en àrees de la Catalunya Central, Ponent i entre el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre on es fregaran els 25 ºC i 26 ºC. No obstant, a la costa quedaran lleugerament més frenades. Compte amb els refredats típics de primavera, a causa dels acusats canvis de temperatura entre el dia i la nit.

La calor no dona treva, però sembla que té data final

Amb el pas dels dies, l’ambient cada vegada serà més propi de principis d’estiu amb temperatures clarament per sobre de les esperades. Així doncs, de manera progressiva anirem guanyant dia rere dia uns graus més i entre el proper divendres i el cap de setmana les temperatures tocaran sostre amb molts valors per damunt dels 25 ºC a l’interior i fregant els 30 ºC a Ponent i comarques del sud.

Tot plegat amb un temps força plàcid que ens acompanyarà tota la setmana. No obstant, segons indiquen molts mapes, aquesta situació estable tindria data de caducitat. En aquest sentit, tot sembla que un front atlàntic, que entrarà per la península de cara al dissabte al vespre, podrà portar-nos a casa nostra més dinamisme i un ambient més inestable al final del cap de setmana i l’inici de la nova setmana, així com una baixada de les temperatures posterior. Encara, però, falten uns quants dies i ho haurem d’anar seguint.

  • Recordeu que podeu veure el programa setmanal de la previsió del temps a la carta cada dijous en directe al nostre Facebook

Comentaris

envia el comentari