Catalunya Diari

Ruixats de neu a cotes força baixes abans d’un cap de setmana hivernal: Temps a Catalunya del 19 al 21 de març

Divendres serà un dia mogut amb xàfecs dispersos, fred i vent. Clara millora a partir de dissabte, dia en què arriba la primavera

Imatge d'una nevada
La neu pot caure ben avall aquest divendres | Arxiu

El temps es complica encara més de cara a aquest divendres, 19 de març i dia de Sant Josep, amb l’arribada del plat fort de l’última fuetada hivernal. S’espera un dia mogut amb nevada al Pirineu a totes les cotes i ruixats dispersos a diversos punts de Catalunya, sobretot a la tarda, que poden ser en forma de neu entre els 500 i 600 metres tan sols, puntualment per sota en moment de xàfec.

Les temperatures quedaran molt més curtes amb ambient plenament hivernal. Tot plegat a les portes d’un cap de setmana en què la situació millorarà de sobte amb sol en conjunt, però compte amb el fred, ja que seguirà ben viu amb glaçades nocturnes a l’interior. Recordem que, curiosament, la primavera arriba oficialment el dissabte a les 10:37h del matí.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Divendres 19 de març

De cara al divendres, 19 de març, el temps estarà força mogut amb cel canviant i més fred arreu. De fet, la majoria de màximes es mouran tan sols entre els 7º i 13º, més baixes al Pirineu. Ja al matí no es descarta algun ruixat, però serà a partir del migdia i durant la tarda i vespre quan els xàfecs cauran a diversos punts del litoral, prelitoral i Catalunya Central. Seran fenòmens dispersos sense descartar alguna tamborinada més intensa, i atenció amb la cota de neu, ja que es mourà tan sols entre els 500 i 600 metres, puntualment per sota en moments de ruixat més fort. També podem tenir ruixats i tempestes puntuals amb calabruix a qualsevol cota. 

Mapa de previsió a Catalunya el 19 de març de 2021
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

Per tant, es pot veure nevar a les muntanyes del Vallès, al Montseny, a Montserrat, a les muntanyes de Prades o en capitals de comarca com ara Vic o Olot, per exemple. Repetim que serien fenòmens dispersos i anecdòtics. A més, al Pirineu hi nevarà de forma continuada a totes les cotes, sobretot a la cara nord, mentre que a la sud serà més intermitent. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat l’alerta per neu a partir de 500 metres a diverses comarques.  

Mapa d'alertes per neu a Catalunya el 19 de març del 2021
Mapa d'alertes per neu aquest divendres | Meteocat

Compte amb el vent fort de tramuntana a l’Empordà, així com ventades en altres punts de la costa. En definitiva, un ambient plenament hivernal.

Primer cap de setmana de primavera hivernal

De cara al cap de setmana, la situació canviarà radicalment, ja que la borrasca mediterrània marxarà i el sol dominarà arreu tant dissabte com diumenge, sense descartar alguna nuvolada de tarda inofensiva. No obstant, a la cara nord del Pirineu hi seguirà nevant de forma intermitent dissabte a totes les cotes.

Mapa de previsió a Catalunya el 19 de març de 2021
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Però que no ens enganyi el sol, ja que el fred serà viu. Tot i que les màximes pujaran cada dia una mica, de nit la fredor serà de ple hivern, amb glaçades a molts punts de l’interior. Per tant, compte amb els camps de conreu i els arbres fruiters que ja han anat florint els últims dies, ja que aquestes glaçades seran seques i poden fer mal. El vent de tramuntana i mestral bufarà a l’Empordà i l’Ebre al llarg de cap de setmana. Dissabte també manxarà fort el gregal a la costa.

Mapa de previsió a Catalunya el 21 de març de 2021
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Cal recordar que aquest dissabte arriba oficialment la primavera, concretament a les 10:37h del matí. Un canvi d’estació que, curiosament, coincidirà amb el temps més hivernal de les últimes setmanes. 


Comentaris

envia el comentari