Catalunya Diari

Segueixen el sol i la calor d’estiu dimarts abans de la caiguda de les TºC

No hi haurà canvis en el temps fins dimecres, quan els termòmetres baixaran clarament, especialment a l’interior i al Pirineu. Els xàfecs tornaran a diverses comarques

Mapa de previsió per aquest dimarts
Mapa de previsió per aquest dimarts | Catalunya Méteo

L’ambient continuarà sent d’estiu aquest dimarts amb temperatures que tornaran a superar els 25º a gran part de Catalunya i es tornaran a superar amb comoditat els 30º a molts punts de l’interior i del prelitoral. No obstant, tot plegat té les hores comptades, ja que, a partir de dimecres s’inicia una baixada clara dels termòmetres que es notarà especialment al Pirineu i a l’interior amb una sensació més de primavera que no pas d’inici d’estiu.  

Pel que fa a l’estat del cel, el sol dominarà arreu dimarts i tan sols hi haurà alguna banda de núvols alts i prims inofensius, així com algun interval de núvols baixos a punts de la Costa Daurada i de les Terres de l’Ebre. Les nuvolades de tarda creixeran de nou al Pirineu, però no deixaran precipitacions, sense descartar algun ruixat molt local.

Sortida de sol a Verges aquest dilluns
El sol continuarà dominant a tot arreu amb calor d'estiu dimarts | Àngel Galán

 

Calor estiuenca a tot Catalunya encara

Pel que fa a les temperatures, seguiran molt altes per l’època amb ambient estiuenc a tot Catalunya. La majoria de màximes es tornaran a moure entre els 28º i 33º, si bé s’assoliran els 34º o 35º a Ponent i la vall de l’Ebre, mentre que a la costa i a punts del Pirineu quedaran un pel més curtes.

Les mínimes també continuaran sense grans canvis amb gens de fred nocturn. La majoria de valors es mouran entre els 12º i 17º al litoral i de 10º a 15º al prelitoral i l’interior, mentre que a gran part del Pirineu es situaran entre els 8º i 13º.

Baixada clara de les temperatures a partir de dimecres

L’arribada d’una massa d’aire més fred farà que els termòmetres tirin clarament cap avall a partir de dimecres amb un ambient més primaveral que no pas estiuenc. En conclusió, els termòmetres es normalitzaran per l’època amb calor continguda al migdia. El descens serà especialment marcat a punts del Pirineu i de l’interior.

Aquesta situació es mantindrà la resta de la setmana amb petites pujades i baixades, mentre que els xàfecs aniran a més dimecres al Pirineu, nord-est i punts del prelitoral, especialment a la tarda.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari