Catalunya Diari

Temps més mogut per començar una Setmana Santa frustrada

Inici de Setmana Santa atípica encara amb molts núvols i alguns ruixats, però el temps millorarà clarament a partir del dimarts amb molt més sol, però es mantindran els ruixats de tarda al Pirineu durant tota la Setmana Santa. Temps primaveral

Posta de sol des de Llagostera
Els xàfecs i tempestes de tarda seran els protagonistes d'aquestes pròximes tardes al Pirineu | Marc Gassó

El temps d'aquesta Setmana Santa vindrà marcat per uns primers dies, especialment aquest dilluns i dimarts, més ennuvolats i amb pluges febles a molts indrets del principat, però a partir de dimecres s'imposarà clarament el sol arreu i només creixeran nuvolades d'evolució diürna cap al Pirineu, on hi haurà ruixats i tempestes pràcticament cada tarda. Temps totalment primaveral.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Les temperatures experimentaran una lleugera baixada aquest dilluns i dimarts, sobretot per l'augment de la nuvolositat a gran part de Catalunya. Tot i això, a partir de dimecres i en dies posteriors, les temperatures pujaran clarament amb el predomini del sol i molts sectors interiors assoliran valors clarament superiors als 20ºC. És a dir. seran bons dies per gaudir de fer activitats a l'aire lliure als jardins particulars per gran part de la població rural o prendre el sol als balcons, per tots aquells que visqueu a les grans ciutats.

Dilluns 6 d'abril

Aquest dilluns, 6 d'abril, vindrà marcat per l'arribada d'una línia frontal que escombrarà Catalunya d'oest a est. Malgrat tot, serà un front poc actiu i passarà amb més pena que no pas glòria. Al llarg del matí, esperem cels ennuvolats ja a ponent, Pirineu occidental i Terres de l'Ebre, on podrà haver-hi algunes gotellades o pluges febles que deixaran quantitats en general inferiors als 5 l/m².  Localment, es podria superar aquesta xifra cap al Pirineu. 

Temps a Catalunya previst per Catalunya Diari
Previsió de símbols per aquest pròxim dilluns 6 d'abril a Catalunya | Catalunya Diari

A la tarda, aquestes gotellades podran arribar a la mateixa costa de forma passatgera i el cel s'acabarà tapant de núvols alts i mitjans a la resta de la meitat est del país, on durant el matí, encara hi farà sol. Les temperatures mínimes no patiran grans canvis, mentre que les màximes baixaran clarament a la meitat oest a causa de la nuvolositat. A les comarques de Girona i Barcelona, és on menys es notarà el descens i es repetiran uns valors molt similars als d'aquest passat diumenge, al voltant dels 20ºC a l'interior i 16-17ºC a la costa.

Dimarts 7 d'abril

El dia començarà molt ennuvolat arreu aquest pròxim dimarts i els núvols es mantindran arreu gran part de la jornada. Tot i això, esperem poca pluja. En general, els núvols no deixaran pluges i només ho faran cap al litoral, entre les comarques de Barcelona i Tarragona, sent febles. De cara a la tarda, fins i tot, el cel podria començar a asserenar-se pel nord de Catalunya, unes clarianes que guanyaran extensió de cara a dimecres. Les temperatures seguiran sense grans canvis.

Dimecres 8 d'abril

Dimecres encara hi haurà restes de núvols a molts indrets del sud de Catalunya a primeres hores del matí, mentre que al nord ja hi farà molt més sol. Un sol, que s'imposarà a la resta de Catalunya de cara a la tarda. Com a novetat, al Pirineu tindrem els primers xàfecs de tarda de la temporada. Neu per sobre dels 2500 metres. Les temperatures, amb més sol arreu, pujaran clarament assolint ja valors superiors als 20ºC en molts indrets de l'interior. A la costa, les marinades mantindran el termòmetre a ratlla, al voltant dels 18ºC.

Dijous 9 d'abril

Ens llevarem amb cel serè a tot Catalunya i gaudirem d'un dia radiant, estable i amb humitats baixes durant tota la jornada, aprofiteu a fer neteja, pintar o fer rentadores perquè s'assecarà ben ràpid tot. Les temperatures seguiran pujant i els punts més càlids de l'interior de l'Ebre o zones del pla de Lleida, es podrien acostar als 23 o 24ºC.

Si sou del Pirineu, no badeu, les rentadores les haureu de fer ben aviat, perquè els ruixats de tarda tornaran a ser protagonistes a la tarda, tot i que més restringits als cims que no pas dimecres. Neu per sobre dels 2400 metres.

Divendres 10 d'abril

Un front atlàntic s'aproximarà a Catalunya a finals de setmana, però serà molt poc actiu i no ho notarem de cap més forma que només amb l'augment de núvols prims, que no arribaran fins a la tarda. Les tempestes de tarda, seguiran afectant el Pirineu i divendres seran més generals, afectant a més valls, sobretot del Pirineu occidental, menys freqüents a l'oriental. Neu per sobre dels 2200 metres. Temperatures en lleuger descens.

Cap de setmana 11 i 12 d'abril

El temps encara és incert pel cap de setmana de Setmana Santa d'enguany. Tot i això, a causa del confinament, no ens condicionarà gaire a la gran majoria. Amb els mapes del temps d'aquest diumenge, 5 d'abril, tot sembla indicar que el temps podria seguir assolellat arreu, amb temperatures molt similars a les d'aquests dies i les tempestes de tarda seguirien afectant el Pirineu, però és una previsió que s'haurà d'anar confirmant de cara a les pròximes jornades.

El temps a Barcelona

Els núvols i les gotellades seran les protagonistes al llarg d'aquest dilluns i dimarts a la capital catalana, però farà molt més sol i bonança a partir de dimecres. Temperatures que pujaran clarament a mesura que avanci la Setmana Santa.

El temps a Tarragona

Ambient rúfol i amb gotellades també a Tarragona aquest dilluns i dimarts, amb més sol i temperatures clarament més altes a partir de dimecres i sobretot, en jornades posteriors.

El temps a Girona

A Girona no esperem pluges, però si més núvols aquest dilluns i dimarts vinent. Tot plegat, una situació transitòria que deixarà pas a més sol i temperatures més altes a partir de dimecres. Dijous i divendres es podrien acostar als 24ºC.

El temps a Lleida

Pluges febles o gotellades a la capital de ponent aquest dilluns i dimarts encara amb núvols. Sol a partir de dimecres amb una recuperació clara dels termòmetres. Es podrien assolir valors pròxims als 25ºC a finals de setmana.

El temps a Sabadell

A la co-capital del Vallès Occidental, els núvols i les gotellades seran les protagonistes al llarg d'aquest dilluns i dimarts, però farà molt més sol i bonança a partir de dimecres. Temperatures que pujaran clarament a mesura que avanci la Setmana Santa.

El temps a Terrassa

A l'altre co-capital del Vallès Occidental, els núvols i les gotellades també seran les protagonistes al llarg d'aquest dilluns i dimarts, però farà molt més sol a partir de dimecres. Temperatures que pujaran clarament a mesura que avanci la Setmana Santa.


Comentaris

envia el comentari