Catalunya Diari

Temps boig i 100% primaveral amb una mica de tot aquesta setmana

Les pluges de fang, les clarianes, els xàfecs i la calma s’aniran combinant els propers dies. Les TºC seran força normals per l’època.

El temps d’aquest cap de setmana ha viscut els efectes de la borrasca Lola, ja que, si bé les estones de sol i la bonança han dominat la majoria d’hores, diumenge al matí hem tingut xàfecs de fang i molts núvols arreu. De cara a aquesta nova setmana, s’espera que tinguem una situació ben canviant i típicament primaveral, amb moments de pluges de fang i xàfecs, però també amb clarianes i bonança. Tot plegat amb unes temperatures normals per l’època. En definitiva, una dinàmica típica d’entre finals d’abril i principis de maig.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Dilluns 26 d’abril

De cara al primer dia de la setmana, el dilluns 26 d’abril, començarem la jornada molt semblant a la del diumenge, amb força núvols arreu i l’arribada de noves precipitacions acompanyades de fang pel sud i Ponent i que afectaran, principalment, comarques de Tarragona i de Lleida. A la resta, no se’n descarten de forma més feble i dispersa. Circularan amb rapidesa.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 26 d'abril del 2021
Mapa de previsió per aquest dilluns al matí | Catalunya Méteo

Al migdia i tarda, seguirà força ennuvolat com més al sud i Ponent, mentre que cap al nord-est hi haurà més clarianes. No obstant, durant la segona meitat del dia apareixeran més xàfecs de forma dispersa, bàsicament a punts de muntanya i zones de l’interior de la meitat nord, sense descartar alguna tempesta local. És possible algun ruixat puntual a la resta del territori. Tot plegat amb ambient suau en conjunt, però màximes que baixen una mica, localment de forma moderada a Ponent, i es mouran entre els 16º i 22º. Mínimes més altes en general amb poc fred de nit.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 26 d'abril del 2021
Mapa de previsió per aquest dilluns a la tarda | Catalunya Méteo

Dimarts 27 d’abril

Pel que fa al dimarts, 27 d’abril, serà un dia força insegur. Tindrem intervals de núvols tota la jornada arreu, mentre que al matí ja pot ploure al Pirineu i Prepirineu. Serà sobretot a partir de mig matí, migdia i durant la tarda quan els xàfecs apareixeran a molts punts de l’interior i del prelitoral, localment amb alguna tempesta forta. No es descarten ruixats a la costa, tot i que més febles en principi. Les temperatures poden baixar una mica. La pols en suspensió ja anirà a la baixa i l’aigua que caigui ja serà més neta.

Dimecres 28 d’abril

Aquesta dinàmica 100% primaveral seguirà de cara al dimecres, tot i que hi ha una mica d’incertesa en el pronòstic. Al matí hi hauria més clarianes, però ja amb algun ruixat feble a l’interior o al Pirineu. Seria a la tarda quan, de nou, apareixerien xàfecs i, localment, alguna tempesta a zones de l’interior i de muntanya, també al prelitoral, sense descartar que n’arribin alguns de més febles a la mateixa línia de la costa. Temperatures sense grans canvis.  

Dijous 29 d’abril

Sembla que tot seguirà igual el dijous, 29 d’abril, amb risc de ruixats sobretot a la tarda al prelitoral i interior, localment amb alguna tempesta intensa. Dinàmica totalment de primavera amb potser una lleu baixada dels termòmetres.

Divendres 30 d’abril

L’últim dia del mes d’abril, el divendres 30, sembla que podríem tenir precipitacions ja al matí al Pirineu, Prepirineu i Ponent, amb nous xàfecs de tarda a l’interior. Podria ser que a últimes hores arribés un front de pluges pel sud i oest.

Cap de setmana de l’1 i 2 de maig

Finalment, el primer cap de setmana del mes de maig el podríem començar amb una tongada de pluges de sud a nord dissabte al matí, però marxaria ràpidament. No obstant, quedarien uns dies encara moguts, amb xàfecs a punts del Pirineu, Prepirineu i interior bàsicament i unes temperatures amb petits alts i baixos. Una dinàmica molt primaveral que té un grau d’incertesa força elevat i que, de ben segur, patirà alguns canvis, cosa que farà que hàgim de seguir l’evolució de les previsions dia rere dia.

  • Recordeu que podeu veure el programa setmanal de la previsió del temps a la carta cada dijous en directe al nostre Facebook

Comentaris

envia el comentari