Catalunya Diari

Canvi de temps dimecres amb temperatures que baixaran al tard i més xàfecs

La calor continuarà sent intensa al litoral de Barcelona i Tarragona, però al vespre i nit també arribarà una baixada dels termòmetres que ja es notarà a la resta de Catalunya durant el dia

Mapa de previsió per aquest dimecres
Mapa de previsió per aquest dimecres | Catalunya Méteo

Aquest dimecres ens arriba un important canvi de temps amb l’arribada d’una massa d’aire més fred que farà baixar clarament les temperatures i també portarà xàfecs a diverses comarques. No obstant, la calor es mantindrà tant o més intensa que dimarts fins a mitja tarda a prop de la costa, moment a partir del qual els termòmetres aniran reculant. A la resta de Catalunya, la baixada ja es notarà al llarg del dia, sobretot al Pirineu i Ponent. 

Atenció perquè la refrescada pot arribar a ser d’entre 7 i 11 graus en aquestes zones dimecres. Per exemple, a Lleida passarem d’una màxima de més de 30º dimarts a uns 25º al migdia de dimecres. Una baixada important que afectarà la Catalunya Central i interior de Girona en menor mesura.

De fet, no serà fins al tard quan la baixada dels termòmetres es farà palesa a tot el territori, incloent la costa, on inclús pujaran una mica les temperatures diürnes abans que creui el front. La majoria de màximes es mouran entre els 23º i 28º, més altes al litoral sud i més baixes al Pirineu. Dijous serà clarament el dia menys calorós de la setmana arreu.

Mapa de diferència de temperatura màxima entre dimarts i dimecres
Mapa de diferència de temperatura màxima entre dimarts i dimecres | Aemet

 

Tongada de xàfecs, però no a tot arreu

L’embossament d’aire fred ens creuarà amb una tongada de ruixats i algunes tempestes que arribaran per Ponent i cauran especialment a les comarques de Lleida, altres punts de l’interior, Pirineu i Prepirineu. Compte perquè no es descarta que alguna tamborinada sigui localment intensa, amb calamarsa i ventades, però la pluja passarà a gran velocitat.

No es descarta que algun ruixat arribi a altres zones, també al litoral i especialment a les comarques de Tarragona, però quan més a la costa i al nord-est menys probabilitats hi ha. El cel estarà molt canviant amb sol i núvols.

Canvi de temps a tot Catalunya a partir d'aquest dimecres
Canvi de temps a tot Catalunya a partir d'aquest dimecres | Arxiu

 

Ventades a moltes comarques

Atenció al vent també aquest dimecres, ja que, sobretot a partir de dimecres, bufarà amb ganes a diversos punts. El mestral i ponent entrarà a les comarques del centre i sud i hi haurà ràfegues d’entre 20 i 50 km/h, localment més fortes. Les zones més afectades seran el sud de Lleida, Altiplà i Catalunya Central, Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre. La tramuntana també entrarà amb ganes a l’Empordà. 

Dijous més fresc però les temperatures tornaran a pujar

La refrescada la notarem sobretot dijous amb valors que amb prou feines assoliran els 25º als llocs més càlids. No obstant, els termòmetres tornaran a remuntar a partir de divendres i recuperarem la calor moderada arreu. Els xàfecs de tarda encara cauran dijous i divendres a punts del nord de Catalunya.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari