Catalunya Diari

Canvi de temps a la costa aquest divendres amb gotellades fins a mig matí

A partir d’aquesta nit i fins al matí d’aquest divendres podran haver-hi xàfecs costaners entre Barcelona i Tarragona. El matí encara hi haurà núvols, però predominarà el sol a la tarda.

Matinada i matí de divendres amb ruixats costaners | Arxiu

Després d’una tarda de dijous amb alguns xàfecs que han afectat punts de les comarques de Girona, s’espera una jornada de divendres que no farà net en alguns punts. Hi haurà alguns ruixats costaners, mentre que a la resta del territori farà sol o amb núvols que deixaran el cel mig ennuvolat al matí.

Aquesta propera matinada ja podran aparèixer els primers ruixats a punts de la costa. Entre el final d’aquesta nit i fins demà a mig matí els aiguats afectaran les comarques costaneres entre el Maresme i el Baix Camp. La zona més probable, per això, serà la Costa Daurada. A més, podran anar acompanyats de tempestes. A partir de llavors tendiran a desaparèixer.

Mapa de previsió per aquest divendres
Mapa de previsió per aquest divendres | CATALUNYA MÉTEO

 

Per altra banda, les nuvolades no acabaran de marxar en aquests sectors fins ben bé a migdia o puntualment mitja tarda, amb encara la possibilitat d’alguna gota esporàdica. Els núvols també afectaran fins al prelitoral d’aquests sectors, i a la Catalunya Central, tot i que quedaran al marge de les pluges. A partir de mig matí i migdia els núvols començaran a trencar-se.

A la resta del territori farà sol, malgrat que a la tarda es formaran alguns núvols al Pirineu, amb probabilitat baixa d’algun ruixat a la zona del Ripollès. La temperatura serà més baixa a la costa i al prelitoral per la presència dels núvols. A la resta, es mantindrà sense grans canvis o una mica més alta a les comarques de Girona.

Pels amants dels estels, aquesta propera nit hi haurà lluna plena i costarà poder observar la pluja d’estels. La sortida de la lluna està prevista a les 21:11 hores i es pondrà cap a les 6:38 hores del divendres. A més, els núvols nocturns a la costa i al prelitoral tampoc hi ajudaran.

Dissabte més estable i alguns canvis diumenge

Aquest dissabte tornaran a formar-se núvols baixos, tot i que quedaran restringits al Camp de Tarragona i al Delta de l’Ebre. A partir de mig matí o migdia aniran desfent-se. A la resta de Catalunya farà sol, amb la formació d’alguns núvols a la tarda al Pirineu sense risc de pluja.

Mapa de previsió per aquest dissabte i diumenge
Mapa de previsió per aquest dissabte i diumenge | CATALUNYA MÉTEO

 

La temperatura serà més alta arreu, amb un ascens moderat en alguns casos, amb calor moderada. S’esperen valors que es mouran entre els 29º i 34º de manera generalitzada, mentre que al Pla de Lleida, a la Catalunya Central i a la vall de l’Ebre podran ser una mica més alts, arribant fins als 35º o 36º. Les mínimes es mantindran similars a la costa i a l’interior pujaran una mica més.

Diumenge arribaran canvis a partir de migdia, amb l’arribada de núvols alts i mitjans, i el creixement de nuvolades a zones de muntanya del nord i nord-est. A la tarda, podran caure algunes gotellades amb tempesta a les comarques del Pirineu, sobretot al sector oriental, i a l’interior de Girona. La temperatura serà semblant o una mica més alta.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari