Catalunya Diari

Pic de la calorada entre divendres i dissabte però el temps torna a canviar diumenge

Les temperatures tornaran a fregar o assolir els 40º a Ponent. Dissabte a la tarda ja arribaran alguns xàfecs, però serà diumenge quan cauran a més punts amb una clara refrescada

El temps ens portarà una mica de tot de cara als propers dies. De moment, la calor que ja ha estat força intensa dijous viurà el seu pic entre divendres i dissabte, quan es tornaran a fregar o assolir els 40º a Ponent i es superaran els 35º a tot l’interior amb molta xafogor a la costa. No obstant, entre dissabte a la tarda i sobretot diumenge arriben canvis amb nous xàfecs i una baixada clara de les temperatures que tindrà continuïtat els següents dies.

Mapa de previsió per aquest divendres
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

De moment, divendres serà un dia radiant amb ambient molt càlid de canícula, inclús tòrrid a l’interior, amb temperatures que pujaran encara una mica més. Moltes màximes entre els 31º i 36º, però entre els 34º i 39º al pla de Lleida, Bages, Anoia i l’interior de les Terres de l’Ebre. Al Pirineu i al litoral no pujaran tant, però la xafogor serà molt marcada a la costa. La nit també serà menys fresca i pot ser pesada al litoral, amb mínimes que es mouran entre els 20º i 25º. Jornada de sol arreu coincidint amb la nova però menys intensa calorada. En aquest sentit, el Meteocat ha activat alertes per calor extrema a diverses comarques interiors:

Mapa d'avisos per calor extrema aquest divendres
Mapa d'avisos per calor extrema aquest divendres | METEOCAT

 

De cara a dissabte, es mantindrà la intensa calor arreu i les alertes a l’interior, amb moltes màximes entre 32º i 37º, però fins a 39º o 40º a punts de Ponent, vall de l’Ebre i planes de l’interior. A la costa tindrem entre 28º i 33º amb marcada xafogor, amb una nit de mal dormir a molts trams del litoral però també en algunes zones de l’interior i TºC a la baixa a última hora. No obstant, la novetat serà que a partir del migdia ja arribaran intervals de núvols arreu que a la tarda i vespre poden deixar alguns ruixats febles al sud de Tarragona, Ponent i Pirineu. Poca cosa a l’espera de més xàfecs diumenge.  

Mapa de previsió per aquest dissabte
Mapa de previsió per aquest dissabte | Catalunya Méteo

 

Canvis importants diumenge

Serà diumenge quan aquest canvi de temps serà més marcat i els xàfecs podran caure a qualsevol comarca, tot i que de forma força irregular i imprevisible. On més probable és veure ploure és a l’interior i al Pirineu, on alguna tempesta pot ser localment forta i anar acompanyada de calamarsa. No obstant, també pot ploure a la costa en algun moment del dia. Una previsió força incerta que haurem d’anar seguint amb atenció. A més, la refrescada serà sobtada i notable, inclús acusada a l’interior, amb les màximes més altes superant tan sols lleugerament els 30º.

Mapa de previsió per aquest diumenge
Mapa de previsió per aquest diumenge | Catalunya Méteo

 

Calor suportable la setmana que ve

Aquesta patacada de les temperatures tindrà continuïtat durant la següent setmana amb calor moderada força normal per l’època que farà que sortir al carrer sigui més confortable que no pas aquests dies. El sol dominarà en conjunt amb moltes màximes entre els 26º i 31º. Entre dimecres i dijous podria arribar un nou descens dels termòmetres amb nous xàfecs, però aquest extrem encara es d’hora per confirmar-lo.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari