Catalunya Diari

La boira s'intal·la a Ponent

El sol continuarà dominant arreu i les boires continuaran a Ponent, tot i una petita millora dissabte. Les TºC remunten una mica, però seguirà el fred ben viu

La terminal de l'aeroport de Lleida-Alguaire envoltada per la boira.   | LleidaDiari.cat

No hi ha manera que marxi el potent anticicló que fa molts dies que ens acompanya i que fa que les pluges estiguin ben lluny de casa nostra. D’aquesta manera, aquest cap de setmana continuarem amb la mateixa tònica de temps, marcada pel sol arreu i les boires a l’interior que seran persistents a Ponent, tot i que es poden reduir transitòriament dissabte. Les temperatures seguiran sent hivernals, amb lleuger repunt de les màximes i fred marcat de nit i a primeres hores.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Dissabte de calma absoluta

De cara a dissabte, la notícia segurament sigui que la situació pot millorar tan sols una mica i de forma transitòria a Ponent, ja que el vent lleuger de mestral a la vall de l’Ebre pot fer disminuir les boires o fer que s’aixequin una mica. Seria una situació transitòria i que no es notaria a totes aquestes comarques, ja que els següents dies les boires tornaran a intensificar-se.

A la resta de Catalunya, s’espera una jornada assolellada en general i tan sols boires matinals en planes i fondalades interiors. El fred serà ben viu amb mínimes, de nou, que se situaran entre els -2º i 3º la majoria, més altes a la costa i més baixes a les valls del Pirineu. Glaçades febles extenses a l’espera que al migdia les màximes es mantinguin iguals o pugin tan sols una mica amb entre 9º i 14º la majoria de valors.

Mapa de previsió del temps a Catalunya el dissabte 4 de gener del 2020
Mapa de previsió per aquest dissabte | Catalunya Méteo

Cavalcades fredes però plàcides diumenge

De cara al diumenge 5 de gener, la situació serà molt semblant, si bé les boires s’intensificaran encara més a Ponent per la desaparició del mestral, quedant-se, de nou, un dia encapotat i gèlid a tota aquesta zona. El sol seguirà sent el clar dominador a tot el territori amb fred de nit i migdia amb temperatures una mica més altes.

Les cavalcades de Reis que comencen a les 18:00h als pobles i ciutats de tot Catalunya estaran marcades per un temps molt tranquil sense pluja, però abriguem-nos bé perquè el fred serà ben viu, especialment a l’interior i, sobretot, a Ponent, on la boira farà que l’ambient sigui de cru hivern.

Dia de Reis sense grans canvis

De cara al dia de Reis, dia 6 de gener i festiu arreu, el temps es mantindrà molt tranquil, si bé pujaran una mica les temperatures mínimes i potser hi ha més núvols prims que no comportaran més conseqüències. La calma anticiclònica s’allargarà encara força dies i no es veuen pluges a la vista.

El temps a Barcelona

La situació seguirà sent de calma absoluta a la capital catalana durant aquest dissabte, amb sol que dominarà i fred a primera hora que deixarà pas a un migdia típicament hivernal a la ciutat però amb temperatures màximes que pugen una mica.

El temps a Tarragona

Pel que fa a la capital tarragonina, la situació es mantindrà molt semblant a la dels últims dies, si bé els núvols prims de les darreres hores desapareixeran dissabte i donarà pas a un sol força radiant en conjunt.

El temps a Girona

Si ens fixem en Girona, el sol serà també el clar protagonista del dissabte amb alguna boira matinal que desapareixeria ràpidament. El fred serà ben viu a primera hora i de nit, mentre que al migdia la màxima rondarà els 15º.

El temps a Lleida

La boira seguirà sent la protagonista al pla de Lleida aquest dissabte, si bé es pot aixecar transitòriament per tornar-hi a partir de la nit una altra vegada. Les temperatures remuntaran una mica, però el fred seguirà sent ben viu.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, s’espera un dissabte radiant amb sol i potser alguna boira matinal. Força fred de nit i a primeres hores amb mínimes al voltant dels 2º i migdia, de nou, amb ambient típicament de gener.

El temps a Terrassa

Per últim, l’altra co-capital vallesana tindrà un temps calcat, amb sol, alguna boira matinal anecdòtica i fred ben viu a primera hora que deixarà pas a un migdia hivernal amb màxima d’uns 13º.


Comentaris

envia el comentari