Catalunya Diari

Temps menys lluït i una mica més mogut el cap de setmana: Previsió a Catalunya el dissabte 24 d’abril del 2021

Dissabte tindrem més intervals de núvols, mentre que diumenge poden arribar alguns ruixats de fang

El temps ens ha regalat una diada Sant Jordi radiant i assolellat com feia dies que no teníem, gairebé fet a mida per poder sortir a passejar pels carrers. De fet, ha estat la jornada més plàcida i lluïda de la setmana, ja que la situació canviarà una mica de cara a aquest cap de setmana, l'últim d'abril. Dissabte serà un dia més enterbolit per núvols alts i prims, amb més sol com més al nord-est i nuvolositat cada cop més abundant a partir del migdia i tarda a Ponent i al sud, on a últimes hores no es descarta alguna gotellada.

I és que la borrasca atlàntica Lola ens anirà apropant un front que, de cara a diumenge, pot deixar ruixats a diversos punts entre la matinada i el matí, principalment al sud, Ponent, àrees de l’interior, Pirineu i Prepirineu, però no se’n descarten a la resta. En tot cas, circularan molt ràpidament i deixaran quantitats poc destacades d’aigua, però compte perquè aniran acompanyats de fang, ja que els vents del sud faran augmentar la pols africana en suspensió.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Dissabte 24 d’abril

De cara al dissabte, 24 d'abril, ens llevarem amb força sol a gran part de Catalunya, però ja notarem més núvols alts i prims que seran més presents a les Terres de l’Ebre. Al llarg del dia, el cel estarà cada vegada més enteranyinat, amb més ressol o clarianes com més al nord-est i més nuvolositat al sud i Ponent, on a últimes hores del dia no es descarten algunes gotellades. 

Malgrat que no serà un dia tan lluït com el de Sant Jordi, serà una jornada aprofitable a l’exterior sense risc de pluja a pràcticament enlloc. A més, les temperatures es mantindran semblants o pujaran encara una mica més, amb la majoria de màximes entre els 18º i 23º. Per tant, ambient suau de plena primavera al migdia.

Mapa de previsió a Catalunya el 24 d'abril del 2021
Mapa de previsió per aquest dissabte | Catalunya Méteo

Diumenge 25 d’abril

El temps es complica més de cara al diumenge, 25 d’abril, ja que un front associat a la borrasca Lola farà que, entre la matinada i matí, arribin alguns ruixats que circularan ràpidament de sud a nord de Catalunya. Seran poc importants i deixaran molt poca quantitat de precipitació, i els més probables s’esperen a Ponent, comarques del sud, alguns punts de l’interior, Pirineu i Prepirineu, sense descartar gotellades o xàfecs febles i passatgers a la resta.

Compte perquè els vents del sud ens faran arribar pols africana en suspensió i això provocarà que, per poc que plogui, ho faci en forma de fang. A partir del migdia i durant la tarda, s’obriran grans clarianes i el temps serà força tranquil, tot i algunes ventades de mar cap a terra a la meitat sud de Catalunya. Les temperatures seguiran ben suaus al migdia. No es descarta alguna nuvolada de tarda al Pirineu i, de cara al final del dia, arribaran nous xàfecs per les Terres de l’Ebre.

Mapa de previsió a Catalunya el 25 d'abril del 2021
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Nova setmana moguda

De cara als dies vinents, sembla que el temps seguirà ben mogut. Dilluns tornaríem a rebre una tongada de pluges dèbils a qualsevol comarca, sobretot entre la matinada i el migdia, mentre que els xàfecs s’anirien repetint al llarg de la setmana a molts punts. Una situació d’incertesa i de temps molt canviant típicament primaveral que haurem d’anar seguint amb atenció. Sigui com sigui, les temperatures seguiran similars i normals per l’època, sense cap nova baixada brusca ni fred atípic a la vista.

  • Recordeu que podeu veure el programa setmanal de la previsió del temps a la carta cada dijous en directe al nostre Facebook

Comentaris

envia el comentari