Catalunya Diari

El temps segueix mogut en l'inici del cap de setmana amb vent, més fred i una mica de tot

Muntanya russa de les temperatures, segueixen les ventades i cel molt canviant, incloent-hi alguns ruixats

Imatge d'un arbre caigut pel vent en una carretera catalana
Les ventades no acaben de marxar aquest cap de setmana | Bombers

Quin temps més complicat el que hem tingut aquest divendres amb l’arribada de la borrasca ‘Hortense’ que ens ha portat una torbonada amb tempestes breus però molt violentes al matí que han provocat molts problemes i incidències arreu del territori, així com una posterior ventada de ponent a la majoria de comarques. De cara a aquest cap de setmana, el temps seguirà mogut, tot i que sense fenòmens tan extrems com els de les últimes hores.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Durant gran part del dissabte es mantindrà el vent de ponent al sud, centre i ponent de Catalunya, així com zones elevades, però anirà perdent força a partir de la tarda i girarà lleugerament cap a mestral, fent que les ventades més intenses es vagin concentrant com més al sud de cara al diumenge. Tot plegat amb un cel molt canviant sense descartar alguns ruixats, sobretot entre dissabte el vespre i diumenge a la matinada. L’últim dia del cap de setmana farà més sol amb el pas de bandes de núvols alts i prims. Les temperatures baixen en general amb ambient més fred.

Mapa de previsió a Catalunya el 23 de gener del 2021
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Les ventades no desapareixen

Pel que fa a les ventades de ponent que han estat notícia divendres, seguiran durant gran part del dissabte a les comarques de Tarragona, Altiplà Central, àrea de Barcelona, centre i sud de la Catalunya Central i Ponent, amb ràfegues que, localment, encara poden ser fortes i superar localment els 80 km/h. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat diverses alertes per vent fort:

Mapa d'alertes per fort vent a Catalunya el 23 de gener del 2021
Mapa d'alertes per fort vent aquest dissabte | Meteocat

No obstant, les ràfegues aniran a menys a partir de mitja tarda, ja que el temporal anirà girant a poc a poc una mica més cap a mestral, fet que provocarà que el vent es concentri cada cop més cap al sud de Catalunya, sobretot de cara al diumenge. Per tant, caldrà estar tor el cap de setmana pendents del vent, però amb afectacions cada cop més reduïdes.

Cel canviant amb una mica de tot

Si ens fixem en l’estat del cel, estarà molt canviant amb una mica de tot. Dissabte ens llevarem amb sol intercalat amb el pas de bandes de núvols alts i prims que, a estones, poden enterbolir força el cel. Aquesta situació durarà força hores, però a partir de la tarda els intervals de núvols aniran a més d’oest a est i, entre el vespre i la matinada, arribaran ruixats per ponent que poden arribar a més punts, sobretot del centre i meitat nord de Catalunya.

Independentment, dissabte hi haurà precipitacions a la cara nord del Pirineu amb una cota de neu al voltant dels 800 metres en aquesta zona, mentre que a la resta del territori es mourà al voltant dels 1.000 metres. De cara al diumenge, el sol lluirà amb més ganes amb el pas de bandes de núvols alts i prims, tan sols s’esperen alguns xàfecs febles o plugims al Pirineu i extrem nord-est.

Temperatures cap avall

Finalment, les temperatures faran un pas enrere dissabte, especialment al nord-est i al Pirineu, amb ambient més fred en conjunt. Màximes de 4ºC a 9ºC al Pirineu, de 7ºC a 12ºC a l’interior i entre 11ºC i 16ºC al litoral i prelitoral. A les fondalades del Pirineu, Prepirineu i de l’interior on no bufi el vent, reapareixeran les glaçades les properes dues matinades.

Diumenge pugen una mica les temperatures diürnes, mentre que la setmana que ve tornaran a baixar els termòmetres per pujar amb ganes posteriorment, sobretot a partir de mitjans de setmana. Una muntanya russa tèrmica a causa del constant pas de fronts atlàntics, cosa que va per llarg.


Comentaris

envia el comentari