Catalunya Diari

Divendres de temps tranquil però amb petits canvis

El temps seguirà força tranquil amb boires que aniran a menys a l’interior. El vent es deixarà sentir al sud i al Pirineu i a l’Empordà a l’espera d’un dissabte força bo

Mapa de la previsió per aquest divendres
Mapa de la previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

 

 Aquest divendres continuarem amb el temps molt tranquil, però hi haurà petits canvis que no comportaran més conseqüències. El sol vol dominar en conjunt amb el pas de bandes de núvols alts i prims i les boires es mantindran a zones de l’interior, tot i que sembla que seran menys extenses i persistents després de quasi una setmana impedint un temps assolellat a bona part de la depressió de Lleida.

Pel que fa a aquests petits canvis, ens hem de fixar sobretot amb el vent, ja que bufarà la tramuntana amb algun cop fort a l’Empordà i al Pirineu, i el mestral a l’Ebre, mentre que a la tarda serà moderat el vent de component oest o sud-oest a punts de la costa, especialment la de Tarragona, i a l’extrem nord. 

S’anirà apropant poc a poc un front molt desgastat que, a la tarda del divendres, portarà més intervals de núvols al nord de Lleida, sense descartar alguna gotellada o nevada molt feble a la nit a la cara nord del Pirineu.

El vent de tramuntana i mestral retorna als extrems del país aquest divendres, però el matí tornarà a ser emboirat
El vent de tramuntana i mestral retorna als extrems del país aquest divendres, però el matí tornarà a ser emboirat | Àngel Galán

 

Les temperatures seran més baixes

Pel que fa a les temperatures, quedaran més baixes i seguiran la tendència descendent iniciada el dijous. En general, les màximes es quedaran entre els 13º i els 19º, si bé seran una mica més baixes a punts de l’interior i del Pirineu. A més, com que les boires no seran tan persistents, la temperatura diürna pujarà a les zones on ha fet tan fred aquests dies. 

Si ens fixem amb les mínimes, baixaran en general, localment de forma moderada. La majoria de valors es mouran entre els 4º i els 9º, si bé seran una mica més alts a punts de la costa, mentre que en fondalades interiors i del Pirineu hi haurà algunes glaçades. No es descarta que, de forma local, les mínimes es donin a última hora del dia a zones interiors del nord de Catalunya i a l’alta muntanya. 

Meteocat alerta de fort vent a algunes comarques pirinenques i al sud

El Servei Meteorològic de Catalunya adverteix de ventades fortes, sobretot a la tarda, a l’extrem sud i Baix Camp, i al Pirineu ripollès, Cerdanya, Pallars, Vall d’Aran i Alta Ribagorça.

Mapa d'avisos per fort vent la tarda de divendres
Mapa d'avisos per fort vent la tarda de divendres | Meteocat

 

Més canvis de cara al cap de setmana

Pel que fa al cap de setmana, el creuament d’un front farà que dissabte hi hagi més intervals de núvols però sense precipitacions, si bé s’escaparan alguns ruixats o nevades febles a la cara nord del Pirineu. Les temperatures baixaran una mica més i el vent de mestral i tramuntana entrarà amb força a la meitat sud de Catalunya i a l’Empordà, situació que es mantindrà diumenge. La propera setmana podria estar marcada per l’arribada de fred més hivernal.


Comentaris

envia el comentari