Catalunya Diari

Últimes hores d'hivern aquest dimarts, la primavera treu el nas per primer cop

Els núvols seguiran presents a molts indrets, però ja no hi haurà ruixats i les temperatures es mantindran encara amb valors hivernals

Imatge d'una sortida de sol ben ennuvolada
Els núvols es mantindran a molts punts de la costa i el prelitoral al llarg d'aquest dimarts, però ja sense ruixats | Natàlia Torrent

Després d'un dilluns força ennuvolat arreu, aquest dimarts, 26 de gener, seguirem amb una tònica molt similar, els núvols seguiran molt presents a gran part del litoral i prelitoral al llarg de la jornada, però ja sense ruixats. Tot i això, al Pirineu i àrees de ponent farà més sol i els núvols estaran més trencats.

Pel que fa a les temperatures, a causa dels núvols seguiran baixant a gran part del litoral i prelitoral amb màximes molt frenades i de ple hivern. Tret d’alguna gotellada que es podria escapar a primeres hores del dia al voltant del litoral central, no s’esperen més precipitacions. Totes les mirades estan posades a partir de dijous, quan una situació de vents aponentats ens podria deixar valors molt atípics per l'època a gran part de la costa amb temperatures que superarien els 20ºC a molts indrets.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Cel canviant, però sense pluges

Pel que fa a l'estat del cel d'aquest dimarts, 26 de gener, els intervals de núvols seguiran presents arreu del litoral de nord a sud, amb més clarianes a la tarda, però més tapat al matí, quan encara es podria escapar alguna gotellada entre Barcelona i la Costa Brava. La resta del dia no esperem precipitacions.

Mapa del temps a Catalunya pel dimarts 26 de gener del 2021
Els núvols seran presents a molts indrets de la costa i el prelitoral, però ja no deixaran ruixats enlloc | Catalunya Diari

A la resta, sobretot al Pirineu i a l'interior, el cel estarà més trencat amb moltes més estones de sol i desapareixeran les ventades dels darrers dies. Pel que fa a les boires, no se n'esperen. El vent dels darrers dies ha fet feina i ha netejat tota la humitat acumulada a les fondalades.

Temperatures més baixes de forma transitòria

Si ens fixem en les temperatures, les mínimes quedaran semblants. Les màximes sí que experimentaran un descens lleuger en general, però que pot arribar a ser moderat de forma local a la costa. La majoria de valors diürns se situaran entre els 10ºC i 12ºC, però més baixos al Pirineu i a l'interior, tot i que farà més sol. Podrien quedar més baixes en zones de l'Empordà també.

L'ambient hivernal s'agafa vacances

Dimecres els núvols aniran clarament a menys i els pròxims dies el que dominarà seran els núvols alts que només enteranyinaran el cel, però no impediran l'acció del sol. El més destacable dels dies següents sens dubte, seran les temperatures.

Ja aquest pròxim dimecres s'enfilaran fins a valors pròxims als 18ºC a molts indrets del litoral, però és que dijous i sobretot divendres, es podrien superar els 20ºC a gran part del litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona, ambient gairebé primaveral al centre de la jornada, però que no durarà gaires dies.


Comentaris

envia el comentari