Catalunya Diari

Els últims mapes afluixen els canvis previstos aquesta Setmana Santa: Temps a Catalunya el dimecres 31 de març

Hi ha novetats respecte als ruixats del cap de setmana, però encara hi ha molta incertesa. Dimecres tornarà a ser un dia càlid i tranquil a l’espera de més pols africana

El temps no experimentarà grans canvis de cara a aquest dimecres, 31 de març, si bé arribaran noves bandes de núvols alts i prims que, puntualment, poden entelar un cel dominat pel sol en general. A més, continuaran apareixent núvols baixos i boires a la costa, sobretot a les Terres de l’Ebre i a la Costa Brava, més presents fins a mig matí i, de nou, a partir del vespre. Les temperatures seguiran altes per l’època amb ambient càlid al migdia fora de la línia litoral i del Pirineu. Cada cop arribarà més pols africana en suspensió, a l’espera que el màxim de contaminació de l’aire arribi al voltant del Divendres Sant.

Pel que fa als canvis que fa dies que anunciem de cara als dies festius de Setmana Santa, els últims mapes han rebaixat els ruixats previstos, sobretot el cap de setmana. Per ara, sembla que tot plegat es reduiria a xàfecs de tarda a punts de muntanya i de l’interior, incloent-hi el prelitoral. Serien fenòmens dispersos i localment acompanyats de tempesta, però la costa en quedaria força al marge.

Una situació força incerta a ben pocs dies vista que haurem de seguir amb atenció en properes actualitzacions de la previsió. En definitiva, un temps molt primaveral que anirà acompanyat d’una normalització dels termòmetres.

Mapa de previsió a Catalunya el 31 de març del 2021
Mapa de previsió per aquest dimecres | Catalunya Méteo

Sol, alguns núvols i boires

Pel que fa a l’estat del cel, aquest últim dia del mes de març estarà marcat pel sol en general, però la novetat serà que arribaran bandes de núvols alts i prims que, puntualment, poden entelar el cel de forma transitòria. Tot plegat anirà marxant a la tarda pel sud i l’oest.

D’altra banda, els núvols baixos i les boires continuaran apareixent a la costa, sobretot a la Costa Brava i a les Terres de l’Ebre. Els més abundants els tindrem entre la matinada i primeres hores, mentre que de dia es trencaran molt més, com ja ha passat al llarg de les últimes hores. També hi haurà nuvolades de tarda inofensives al Pirineu. Una dinàmica típica de l’anticicló i de la primavera en una nova jornada per aprofitar.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Segueix l’ambient càlid

Si ens fixem en les temperatures, es mantindran molt semblants, tant de dia com de nit. D’aquesta manera, tindrem fred contingut de matinada i primeres hores, mentre que de dia tornarà a fer calor al prelitoral i a l’interior amb la majoria de màximes entre 20º i 25º. Els termòmetres tornaran a quedar força més frenats i frescos a la costa a causa de la influència d’un mar que encara està força fred. Per tant, a la línia litoral, així com al Pirineu, les màximes tan sols se situaran entre els 16º i 21º.

Pols africana i afluixen els canvis previstos

De cara als dies vinents, la pols en suspensió provinent del nord d’Àfrica anirà a més i assolirà el seu màxim al voltant del Divendres Sant, quan la qualitat de l’aire empitjorarà i tindrem un cel més calitjós. Entre dijous i divendres circularan més bandes de núvols que es combinaran amb el sol, mentre que el dia abans del cap de setmana ja caurien alguns xàfecs de tarda al Pirineu i al voltant dels Ports. Caigui el que caigui, anirà acompanyat de fang.

De cara a dissabte i diumenge, la incertesa encara és força gran, ja que els últims mapes rebaixen els ruixats previstos a Catalunya. L’embossament d’aire fred en altura quedaria més desdibuixat i tan sols provocaria xàfecs de tarda a punts del prelitoral, interior i del Pirineu, sempre fenòmens dispersos i, puntualment, acompanyats de tempesta. A més, la tramuntana i el mestral anirien bufant de forma intermitent entre dissabte i Dilluns de Pasqua.

Una situació molt incerta i típica de primavera que haurem d’anar seguint amb atenció i concretar millor en properes previsions. Les temperatures es normalitzarien, mentre que la setmana vinent podríem tenir fred atípic per l’època, tot i que aquest extrem queda molt lluny encara.  


Comentaris

envia el comentari