El Consell Comarcal de les Garrigues ha presentat aquest divendres la 31a Mostra Gastronòmica de les Garrigues, una cita ja consolidada que se celebrarà de l’1 de novembre al 14 de desembre.
L’esdeveniment tornarà a posar en valor la cuina del territori i, sobretot, l’oli d’oliva verge extra com a element essencial de la identitat gastronòmica de la comarca.
Presentació a la Vinya dels Artistes
L’acte de presentació ha tingut lloc a la Vinya dels Artistes del Celler Mas Blanch i Jové, a la Pobla de Cérvoles, i ha comptat amb la participació del president del Consell Comarcal, Antoni Villas, i de la delegada dels Serveis Territorials d’Empresa i Treball a Lleida, Pilar Espax.
També hi han assistit restauradors, representants institucionals i professionals del sector turístic.
En la seva intervenció, Villas ha destacat que la Mostra és “l’única de les seves característiques que es manté viva a les comarques de Lleida”, fet que demostra “el compromís dels restauradors per oferir producte de qualitat i promocionar l’oli del primer raig”.
A més, ha animat el sector a “fer xarxa i compartir l’esdeveniment per donar a conèixer el producte i el territori”.
Sis restaurants participen a l’edició d’enguany
La Mostra comptarà enguany amb sis restaurants de la comarca:
-
Cafè Terrall Restaurant,
-
Restaurant Hostal Benet,
-
Masia Les Garrigues i El 9 Syrah (les Borges Blanques),
-
El Sindicat de Tarrés (Tarrés),
-
Les Cuines de la Llena (la Pobla de Cérvoles).
A més, s’incorporen Les Cuines de la Llena i El Sindicat de Tarrés al distintiu de qualitat “Restaurant Verge Extra”, creat pel Consell Comarcal l’any 2021.
Aquest reconeixement premia els establiments que aposten pel producte local i l’oli d’oliva verge extra.
Actualment, el distintiu el tenen també Hostal Benet, Cafè Terrall, Masia les Garrigues i Ca la Margarida.
Premis, degustacions i productes de proximitat
Els comensals que participin a la Mostra rebran una ampolla d’oli de 250 ml per parella per poder degustar l’oli nou de la temporada.
A més, el Consell Comarcal sortejarà sis lots de productes de les Garrigues, amb oli, vi, fruita seca i mel, cedits per l’Associació Leader de Ponent a través del projecte Gustum.
D’altra banda, durant la presentació, els assistents han pogut degustar diverses propostes dels restaurants participants.
L’Hostal Benet ha ofert un ganyim de tonyina, palosanto i panís, així com un postre de garrofa, xocolata i fruits d’esbarzers.
Per la seva part, Les Cuines de la Llena han presentat una crema de carabassa i moniato amb crostons de pa i sèsam, un arròs cremós de bolets amb encenalls de parmesà i una minitorrada de Santa Teresa amb crema catalana cremadeta.
Una mostra per reforçar la identitat gastronòmica
Segons el Consell Comarcal, la Mostra Gastronòmica “és una eina clau per continuar projectant la comarca com a territori de qualitat i sostenibilitat”.
A més, el certamen reforça la col·laboració entre productors, restauradors i institucions, i contribueix a impulsar el turisme gastronòmic de proximitat.
La iniciativa està organitzada pel Consell Comarcal de les Garrigues amb el suport del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.


NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis.
TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. 







