Catalunya Diari

Territori instal·la barreres per prevenir allaus al port de la Bonaigua

Territori instal·la barreres per prevenir allaus al port de la Bonaigua| Redacció - Fotografia: Generalitat de Catalunya

 

La Conselleria de Territori i Sostenibilitat ha finalitzat les obres d'instal·lació de proteccions antiallaus a la xarxa viària de la Vall d'Aran i el Pallars Sobirà per reduir el tancament del port de la Bonaigua a la temporada de neu. El departament ha xifrat en 1,3 milions d'euros el cost de les barreres per millorar la seguretat viària i disminuir les incidències causades per la neu al trànsit a les carreteres de la zona, amb una especial atenció a la C-28. 

Aquesta actuació s'emmarca en el programa que la Conselleria desenvolupa per evitar allaus, en coordinació amb el Consell General d'Aran i els ajuntaments del territori. 
 
Alguns trams de carreteres de la Vall d'Aran i el Pallars Sobirà es veuen afectats periòdicament per allaus de neu procedents de les muntanyes adjacents, que afecten la circulació del trànsit i que a la C-28, sovint comporten el tancament del Port de la Bonaigua. 
 
En total s'han instal·lat uns 1.300 metres de barreres antiallaus en el tram de la C-28 comprès entre Baqueira i Tonyon, al municipi de Naut Aran, i també en punts del terme d'Alt Àneu i de la carretera d'accés a Beret (C-142b). Les barreres antiallaus són estructures metàl·liques elàstiques que, situades a la zona d'inici i generació de l'allau, permeten frenar el mantell de neu i impedir que llisqui fins a la carretera. Les estructures instal·lades estan formades per panells fabricats amb malla de cable que s'uneixen a unes bigues metàl·liques en forma de creu i se subjecten al terreny mitjançant ancoratges i cables. 
 
Les obres es van iniciar l'octubre de 2013, van quedar suspeses durant l'època de neu, es van reiniciar al juny de 2014 i han finalitzat a mitjans de setembre.


Comentaris

envia el comentari