L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha emès una alerta de seguretat alimentària després de detectar la presència de salmonel·la en un lot de carpaccio refrigerat d’una marca coneguda. El producte afectat és el Carpaccio amb Parmigiano Reggiano de la marca Roler Gran Selección, comercialitzat en sobres de 110 grams amb el lot 224124 i data de caducitat del 03/06/2024. Les autoritats sanitàries recomanen no consumir aquest producte si es té a casa.
NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!
La salmonel·la és un bacteri que pot causar salmonel·losi, una infecció alimentària que provoca símptomes com diarrea, vòmits, febre i dolor abdominal. Els símptomes solen aparèixer entre 12 i 36 hores després de la ingesta del producte contaminat i poden durar entre 2 i 7 dies. Tot i que la majoria dels casos es resolen sense complicacions greus, la infecció pot ser més perillosa per a nens, gent gran i persones amb el sistema immunitari debilitat.
L’AESAN ha comunicat que aquest carpaccio ha estat retirat del mercat per prevenir riscos per a la salut dels consumidors. Aquelles persones que tinguin el producte afectat a casa han de portar-lo al punt de venda on el van adquirir i evitar el seu consum. Si ja s’ha consumit i es presenten símptomes compatibles amb la salmonel·losi, es recomana acudir a un centre de salut immediatament.
Aquesta alerta se suma a altres notificacions recents per presència de patògens en aliments, com la Listeria monocytogenes en salmó fumat i marinat. Aquests episodis posen de manifest la importància de mantenir estrictes controls de seguretat alimentària, especialment en productes que es consumeixen crus o poc cuinats.
Els consumidors poden obtenir més informació sobre aquesta alerta al web oficial de l’AESAN, on també es proporcionen consells per prevenir infeccions alimentàries i garantir la seguretat dels aliments a casa. La vigilància i la precaució són clau per evitar riscos per a la salut relacionats amb la contaminació microbiològica dels aliments.