Molta precaució: Saps quins peixos tenen més mercuri? T’expliquem com escollir els millors!

Comparteix

El mercuri present en el medi ambient, especialment a l’aigua, pot ser absorbit pels peixos i mariscs, la qual cosa pot portar a l’acumulació d’aquest metall en els seus teixits. Consumir peixos i mariscs contaminats amb mercuri pot representar un risc per a la salut, especialment per a grups sensibles com dones embarassades, nens i nenes petits.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!




300x600-neu

Els efectes del mercuri

Els efectes del mercuri en l’organisme depenen de la forma química en la qual es troba. El metilmercuri, una forma orgànica del mercuri, és considerat particularment perillós. Pot induir efectes tòxics en diversos òrgans i sistemes, sent el sistema nerviós el més vulnerable. Durant el desenvolupament fetal, l’exposició al mercuri pot tenir efectes greus en el desenvolupament neuronal, la qual cosa podria resultar en problemes cognitius i neurològics en el nen.

A més del sistema nerviós, el mercuri també pot afectar els ronyons, el fetge i els òrgans reproductors. Per tant, és important prendre precaucions en consumir peix, especialment evitant espècies conegudes per acumular alts nivells de mercuri, com l’atún roig, el peix espasa i alguns taurons, i variant la selecció de peixos en la dieta per reduir l’exposició al mercuri.

#Alimentación ¿Qué pescados tienen más mercurio? ¿Cuánto pescado podemos consumir sin riesgo?
ℹ Los pescados grandes y predadores, como el pez espada y el atún rojo, acumulan más mercurio que los más pequeños. Consulta recomendaciones de consumohttps://t.co/jtkLCzeJO2

— OCU (@consumidores) March 11, 2024




La llista que interessa

El mercuri és un metall pesant que pot ser tòxic per als éssers humans quan s’ingereix en grans quantitats. Alguns tipus de peix tendeixen a acumular nivells més alts de mercuri que d’altres a causa de la seva posició a la cadena alimentària i la seva longevitat. Els tipus de peix que generalment tenen nivells més alts de mercuri inclouen:

  • Espasa
  • Tauró
  • Tonyina vermella
  • Bacallà reial
  • Verat reial
  • Lluci

És important tenir en compte que els nivells de mercuri poden variar segons la ubicació geogràfica i la mida del peix, entre altres factors. Les pautes de consum segur de peix solen recomanar limitar la ingesta d’aquests tipus de peix, especialment per a dones embarassades, mares lactants i nens petits, a causa del risc potencial per al desenvolupament neurològic en el cas dels fetus i nens petits.

Últimes Noticies

També et pot interessar

No results found.
Societat

Molta precaució: Saps quins peixos tenen més mercuri? T’expliquem com escollir els millors!

Comparteix

El mercuri present en el medi ambient, especialment a l’aigua, pot ser absorbit pels peixos i mariscs, la qual cosa pot portar a l’acumulació d’aquest metall en els seus teixits. Consumir peixos i mariscs contaminats amb mercuri pot representar un risc per a la salut, especialment per a grups sensibles com dones embarassades, nens i nenes petits.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!




300x600-neu

Els efectes del mercuri

Els efectes del mercuri en l’organisme depenen de la forma química en la qual es troba. El metilmercuri, una forma orgànica del mercuri, és considerat particularment perillós. Pot induir efectes tòxics en diversos òrgans i sistemes, sent el sistema nerviós el més vulnerable. Durant el desenvolupament fetal, l’exposició al mercuri pot tenir efectes greus en el desenvolupament neuronal, la qual cosa podria resultar en problemes cognitius i neurològics en el nen.

A més del sistema nerviós, el mercuri també pot afectar els ronyons, el fetge i els òrgans reproductors. Per tant, és important prendre precaucions en consumir peix, especialment evitant espècies conegudes per acumular alts nivells de mercuri, com l’atún roig, el peix espasa i alguns taurons, i variant la selecció de peixos en la dieta per reduir l’exposició al mercuri.

#Alimentación ¿Qué pescados tienen más mercurio? ¿Cuánto pescado podemos consumir sin riesgo?
ℹ Los pescados grandes y predadores, como el pez espada y el atún rojo, acumulan más mercurio que los más pequeños. Consulta recomendaciones de consumohttps://t.co/jtkLCzeJO2

— OCU (@consumidores) March 11, 2024




La llista que interessa

El mercuri és un metall pesant que pot ser tòxic per als éssers humans quan s’ingereix en grans quantitats. Alguns tipus de peix tendeixen a acumular nivells més alts de mercuri que d’altres a causa de la seva posició a la cadena alimentària i la seva longevitat. Els tipus de peix que generalment tenen nivells més alts de mercuri inclouen:

  • Espasa
  • Tauró
  • Tonyina vermella
  • Bacallà reial
  • Verat reial
  • Lluci

És important tenir en compte que els nivells de mercuri poden variar segons la ubicació geogràfica i la mida del peix, entre altres factors. Les pautes de consum segur de peix solen recomanar limitar la ingesta d’aquests tipus de peix, especialment per a dones embarassades, mares lactants i nens petits, a causa del risc potencial per al desenvolupament neurològic en el cas dels fetus i nens petits.

Els milers de persones que van morir l’any passat mentre estaven en llista d’espera a Catalunya
Ja es poden visualitzar imatges de les proves diagnòstiques a La Meva Salut. T’ho expliquem!

Últimes Noticies

També et pot interessar

No results found.