L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha emès una alerta després de detectar restes d’ossos d’oliva en un preparat càrnic d’origen francès. El producte afectat és la salsitxa “ID Saveur Délice Goût Bœuf aux Olives” de la marca Isla Délice, especialment coneguda per ser un aliment “halal”, és a dir, apte per al consum de la comunitat musulmana.
TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!
Detalls del producte afectat
El problema es localitza en el lot 42850085, amb data de caducitat del 9 d’abril de 2025. Aquestes salsitxes de carn de vedella amb gust d’oliva, presentades en envasos de 500 grams, s’han distribuït a diverses comunitats autònomes, incloses Madrid, Catalunya i Castella-la Manxa. El descobriment d’aquests cossos estranys es va produir arran de les queixes d’alguns consumidors. En resposta, l’empresa responsable i les autoritats han procedit a la retirada immediata del lot en qüestió dels punts de venda.
Recomanacions per als consumidors
AESAN insta els consumidors a comprovar si tenen aquest producte a casa. Si han adquirit aquestes salsitxes i el lot correspon a l’afectat, es recomana no consumir-les sota cap circumstància i llençar-les adequadament. L’agència subratlla que aquestes mesures busquen garantir la seguretat alimentària i evitar possibles riscos per a la salut.
Errors en els estàndards de qualitat
La presència d’ossos d’oliva en aquest aliment evidencia un error en els processos d’elaboració i control de qualitat de l’empresa productora. Aquestes situacions, tot i ser poc freqüents, no són inèdites en la indústria alimentària. En ocasions anteriors s’han registrat casos similars amb contaminants com plàstic o vidre en diferents productes. Per evitar aquest tipus d’incidents, és crucial que les empreses compleixin estrictament amb els estàndards d’higiene i seguretat en totes les etapes de producció. La confiança dels consumidors depèn d’això, i garantir aliments lliures de contaminació és un dret bàsic de qui els adquireixen.
Una crida a reforçar els controls
L’alerta subratlla la importància dels controls regulars i rigorosos en les cadenes de producció alimentària. Aquest incident hauria de servir com a recordatori perquè les empreses reforcin els seus procediments interns, assegurant productes que compleixin amb els nivells més alts de qualitat i seguretat. Amb aquestes accions, AESAN busca protegir els consumidors espanyols i garantir que els aliments al mercat siguin completament segurs per al seu consum.