Vas haver de llençar el que tenies a la nevera amb l’apagada? T’expliquem quines aguanten més!

Comparteix


El tall de llum generalitzat d’aquesta setmana ha suposat una situació sense precedents que ha deixat nombrosos interrogants a la ciutadania. Un dels més repetits ha estat: què passa amb els aliments refrigerats o congelats i amb els propis electrodomèstics, especialment els frigorífics? El tall prolongat, que en algunes zones va superar les 10 hores, ha posat a prova la resistència dels aparells i la seguretat dels aliments emmagatzemats.




▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!


Entre les conseqüències més habituals del tall, tant en domicilis particulars com en establiments comercials, destaquen el mal estat dels aliments i possibles avaries en electrodomèstics. En cas de desperfectes, és aconsellable revisar les cobertures de l’assegurança de la llar, ja que poden incloure indemnitzacions per pèrdues alimentàries o danys en aparells elèctrics.

Davant d’una possible avaria o baix rendiment del frigorífic, especialment si ha patit una sobretensió, potser és el moment de plantejar-se canviar-lo per un model més resistent als canvis de temperatura. Segons proves realitzades en laboratori, es mesura quant triga el compartiment de congelats a passar de -17 °C a -9 °C i -7 °C, en condicions ambientals estables (23 °C). Els models més eficients aguanten entre 33 i 36 hores en condicions òptimes.

Entre els millors, destaca el HAIER HDPW5620ANPD, amb una autonomia de fins a 36 hores, seguit del LG GBB92MBB3P i el MIELE KFN 4795 AD, que també superen les 33 hores de resistència. A l’altre extrem, hi ha frigorífics que només mantenen el fred durant 17 hores, la qual cosa suposa un risc clar en casos de talls llargs. Per conservar el fred el màxim temps possible, es recomana no obrir les portes del frigorífic, no introduir aliments calents i aprofitar les zones més fredes de l’aparell, habitualment prop del congelador.




Segons l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), si el tall de llum és inferior a 4 hores, la majoria d’aliments es conserven bé. Però si supera aquest temps, és aconsellable llençar aliments com carn, peix, ous o lactis. En canvi, fruites i verdures senceres poden resistir millor temperatures més altes. Davant el dubte, la recomanació és clara: millor prevenir que curar. Si no estàs segur de l’estat d’un aliment, és millor descartar-lo. La salut sempre ha d’anar per davant.

Últimes Noticies

També et pot interessar

No results found.
Societat

Vas haver de llençar el que tenies a la nevera amb l’apagada? T’expliquem quines aguanten més!

Comparteix


El tall de llum generalitzat d’aquesta setmana ha suposat una situació sense precedents que ha deixat nombrosos interrogants a la ciutadania. Un dels més repetits ha estat: què passa amb els aliments refrigerats o congelats i amb els propis electrodomèstics, especialment els frigorífics? El tall prolongat, que en algunes zones va superar les 10 hores, ha posat a prova la resistència dels aparells i la seguretat dels aliments emmagatzemats.




▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!


Entre les conseqüències més habituals del tall, tant en domicilis particulars com en establiments comercials, destaquen el mal estat dels aliments i possibles avaries en electrodomèstics. En cas de desperfectes, és aconsellable revisar les cobertures de l’assegurança de la llar, ja que poden incloure indemnitzacions per pèrdues alimentàries o danys en aparells elèctrics.

Davant d’una possible avaria o baix rendiment del frigorífic, especialment si ha patit una sobretensió, potser és el moment de plantejar-se canviar-lo per un model més resistent als canvis de temperatura. Segons proves realitzades en laboratori, es mesura quant triga el compartiment de congelats a passar de -17 °C a -9 °C i -7 °C, en condicions ambientals estables (23 °C). Els models més eficients aguanten entre 33 i 36 hores en condicions òptimes.

Entre els millors, destaca el HAIER HDPW5620ANPD, amb una autonomia de fins a 36 hores, seguit del LG GBB92MBB3P i el MIELE KFN 4795 AD, que també superen les 33 hores de resistència. A l’altre extrem, hi ha frigorífics que només mantenen el fred durant 17 hores, la qual cosa suposa un risc clar en casos de talls llargs. Per conservar el fred el màxim temps possible, es recomana no obrir les portes del frigorífic, no introduir aliments calents i aprofitar les zones més fredes de l’aparell, habitualment prop del congelador.




Segons l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), si el tall de llum és inferior a 4 hores, la majoria d’aliments es conserven bé. Però si supera aquest temps, és aconsellable llençar aliments com carn, peix, ous o lactis. En canvi, fruites i verdures senceres poden resistir millor temperatures més altes. Davant el dubte, la recomanació és clara: millor prevenir que curar. Si no estàs segur de l’estat d’un aliment, és millor descartar-lo. La salut sempre ha d’anar per davant.

Confirmat: Experts catalans expliquen els beneficis de menjar pasta
Plourà tot el cap de setmana? T’avancem la previsió del temps a Catalunya. Consulta-la!

Últimes Noticies

També et pot interessar

No results found.