Felicitats: Premien una empresa lleidatana per la seva lluita en la sostenibilitat

Comparteix

El Clúster Food Retail de Catalunya ha celebrat aquesta setmana la IX Nit Gourmet del Food Retail, un esdeveniment que ha reunit al voltant de 300 persones del sector agroalimentari, gastronòmic i del retail, així com personalitats de la vida pública i política, com ara, el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, el Sr. Òscar Ordeig; el conseller d’Empresa i Treball, el Sr. Miquel Sàmper; i el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, el Sr. Josep Santacreu. Entre els premiats es troba una granja d’espirulina d’Almacelles, Lleida. L’empresa Blauverfoods, fundada el 2022 i que va rebre el premi com a Iniciativa Sostenible, es dedica al conreu ecològic i a la venda d’espirulina fresca i productes a base d’aquesta microalga, que té un alt valor nutritiu.


▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Més premiats

El Clúster ha valorat d’aquesta petita empresa del sector primari la seva posta per “oferir productes alimentaris de qualitat que promouen un estil de vida saludable i sostenible”; no en va, conreen l’espirulina en la seva pròpia granja, seguint mètodes artesanals, amb energia 100% renovable i fent servir envasos lliures de plàstics. “Volem liderar el mercat impulsant pràctiques responsables que contribueixin a la salut i el benestar de les persones, alhora que preservem els recursos naturals per a futures generacions”, destaquen des de Blauver Foods. Altres dels premiats van ser al Valor Compartit, el qual ha estat per a l’empresa Neules Artesanes Sant Tirs i el seu nou projecte Xuklets. Es tracta d’unes galetes solidàries creades en col·laboració amb l’AFANOC (Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya) i l’agència E2S Creativa.

Els beneficis de la venda dels Xuklets es destinen íntegrament a la Casa dels Xuklis, un espai d’acollida per a les famílies que s’han de desplaçar per rebre tractaments oncològics als hospitals de referència de Barcelona. El Premi a la Internacionalització ha estat per a Olis Solé, una empresa familiar de Mont-roig del Camp, Tarragona, que des del 1825 i al llarg de set generacions, es dedica al cultiu de les oliveres i a l’elaboració d’oli d’oliva verge extra d’alta qualitat. “Vinc de la terra, d’una terra rogenca; us puc donar el meu fruit, fruit de la natura, la tradició, el treball i l’experiència”.

Amb aquesta carta de presentació Olis Solé conquereix el món amb el seu or líquid. El Clúster Food Retail de Catalunya té el seu origen el 2010, quan 16 empreses catalanes es van unir per a crear el Clúster Catalonia Gourmet. L’any 2023, l’associació d’empreses va iniciar una nova etapa: van actualitzar el nom ―ara, Clúster Food Retail de Catalunya―, i els seus objectius, obrint-se a empreses agroalimentàries i de distribució retail de Catalunya. Així, per exemple, entre els seus socis més recents hi ha els supermercats BonPreu.




Una nit consolidada

Aquest 2024, amb la celebració de la IX Nit Gourmet del Food Retail, consoliden aquesta nova etapa. En l’actualitat, el Clúster Food Retail de Catalunya aplega més de setanta empreses i institucions de tota la cadena de valor: productors primaris, elaboradors, consultories i enginyeries, centres generadors de coneixement, editorials i altres entitats relacionades amb el sector de l’alimentació i la promoció dels aliments. El seu objectiu és cooperar per fer front als reptes de crear una alimentació més saludable i sostenible i promoure i enfortir la competitivitat del sector. A més, treballen per a crear oportunitats per al sector agroalimentari català, i per ser el referent del sector agroalimentari i de distribució retail de Catalunya.

Últimes Noticies

També et pot interessar

No results found.
Lleida

Felicitats: Premien una empresa lleidatana per la seva lluita en la sostenibilitat

Comparteix

El Clúster Food Retail de Catalunya ha celebrat aquesta setmana la IX Nit Gourmet del Food Retail, un esdeveniment que ha reunit al voltant de 300 persones del sector agroalimentari, gastronòmic i del retail, així com personalitats de la vida pública i política, com ara, el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, el Sr. Òscar Ordeig; el conseller d’Empresa i Treball, el Sr. Miquel Sàmper; i el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, el Sr. Josep Santacreu. Entre els premiats es troba una granja d’espirulina d’Almacelles, Lleida. L’empresa Blauverfoods, fundada el 2022 i que va rebre el premi com a Iniciativa Sostenible, es dedica al conreu ecològic i a la venda d’espirulina fresca i productes a base d’aquesta microalga, que té un alt valor nutritiu.


▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Més premiats

El Clúster ha valorat d’aquesta petita empresa del sector primari la seva posta per “oferir productes alimentaris de qualitat que promouen un estil de vida saludable i sostenible”; no en va, conreen l’espirulina en la seva pròpia granja, seguint mètodes artesanals, amb energia 100% renovable i fent servir envasos lliures de plàstics. “Volem liderar el mercat impulsant pràctiques responsables que contribueixin a la salut i el benestar de les persones, alhora que preservem els recursos naturals per a futures generacions”, destaquen des de Blauver Foods. Altres dels premiats van ser al Valor Compartit, el qual ha estat per a l’empresa Neules Artesanes Sant Tirs i el seu nou projecte Xuklets. Es tracta d’unes galetes solidàries creades en col·laboració amb l’AFANOC (Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya) i l’agència E2S Creativa.

Els beneficis de la venda dels Xuklets es destinen íntegrament a la Casa dels Xuklis, un espai d’acollida per a les famílies que s’han de desplaçar per rebre tractaments oncològics als hospitals de referència de Barcelona. El Premi a la Internacionalització ha estat per a Olis Solé, una empresa familiar de Mont-roig del Camp, Tarragona, que des del 1825 i al llarg de set generacions, es dedica al cultiu de les oliveres i a l’elaboració d’oli d’oliva verge extra d’alta qualitat. “Vinc de la terra, d’una terra rogenca; us puc donar el meu fruit, fruit de la natura, la tradició, el treball i l’experiència”.

Amb aquesta carta de presentació Olis Solé conquereix el món amb el seu or líquid. El Clúster Food Retail de Catalunya té el seu origen el 2010, quan 16 empreses catalanes es van unir per a crear el Clúster Catalonia Gourmet. L’any 2023, l’associació d’empreses va iniciar una nova etapa: van actualitzar el nom ―ara, Clúster Food Retail de Catalunya―, i els seus objectius, obrint-se a empreses agroalimentàries i de distribució retail de Catalunya. Així, per exemple, entre els seus socis més recents hi ha els supermercats BonPreu.




Una nit consolidada

Aquest 2024, amb la celebració de la IX Nit Gourmet del Food Retail, consoliden aquesta nova etapa. En l’actualitat, el Clúster Food Retail de Catalunya aplega més de setanta empreses i institucions de tota la cadena de valor: productors primaris, elaboradors, consultories i enginyeries, centres generadors de coneixement, editorials i altres entitats relacionades amb el sector de l’alimentació i la promoció dels aliments. El seu objectiu és cooperar per fer front als reptes de crear una alimentació més saludable i sostenible i promoure i enfortir la competitivitat del sector. A més, treballen per a crear oportunitats per al sector agroalimentari català, i per ser el referent del sector agroalimentari i de distribució retail de Catalunya.

Una multinacional amb seu a Lleida anuncia la creació de 50 nous llocs de treball
Una trentena d’investigadores de la UdL, entre els més citats del món

Últimes Noticies

També et pot interessar

No results found.