Catalunya Diari

15.000 persones visiten la III Fira del Comerç i el Rebost d'Alcarràs

15.000 persones visiten la III Fira del Comerç i el Rebost d'Alcarrà s| Redacció - Fotografia: Ajuntament d'Alcarrà s

Alcarràs ha acollit aquest diumenge amb un rotund èxit de públic la III edició de la Fira del Comerç i el Rebost. L’Ajuntament de la localitat xifra en unes 15.000 persones l’afluència de públic al recinte firal, una xifra rècord que supera les 12.000 de l’any passat.

L’increment d’expositors (aquest any superaven els 120, un 50% més), així com al·licients com el trasllat del Museu de la Confitura de Torrent (Girona) a la fira; les demostracions gastronòmiques de la fruita i de la carn, a més a més de les bones condicions climatològiques han fet d’aquesta fira un èxit de públic.

L’alcalde d'Alcarràs, Miquel Serra, ha valorat molt positivament aquesta tercera edició, afirmant que la fira, en el seu tercer any, queda consolidada en el mapa de les fires gastronòmiques de Catalunya. En aquest sentit, l’organització no descarta incrementar-la en un dia més en la seva quarta edició. ‘Expositors i públic ens han fet arribar la seva satisfacció, cosa que ens permet pensar en fer créixer en durada la fira’, ha comentat Serra.

El rector de la Universitat de Lleida (UdL), Roberto Fernández, ha inaugurat aquesta tercera edició destacant el paper que juga Alcarràs en el desenvolupament de l’agroalimentació a Lleida, així com del seu potencial agrícola i ramader.

El públic assistent, ha pogut gaudir, durant tot el dia, de les demostracions culinàries en una carpa central a càrrec de cuiners coneguts com Isma Prados, que ha fusionat la carn de porc amb la fruita d’Alcarràs; de l’Escola d’Hoteleria i Turisme; o locals, com Josep Ramon Cases, de ‘Sucre i Disseny’. També, s’ha organitzat el III Concurs de Confitures i Melmelades, en el qual hi ha participat fins a 16 famílies de la vila que encara avui fan el seu ‘rebost’ i elaboren les seves pròpies confitures.

La Fira del Comerç i el Rebost vol també ser un aparador dels comerç local de la vila, per això aglutina parades dels comerciants. El regidor de Comerç, Àlex Planes, ha assegurat que aquesta combinació està funcionant molt bé a l’hora d’atraure públic de poblacions limítrofs i també de la capital, Lleida.


Comentaris

envia el comentari