Catalunya Diari

16.000 euros per dinamitzar l'economia de la Seu d'Urgell

16.000 euros per dinamitzar l'economia de la Seu d'Urgell| Redacció - Fotografia: Google Maps

 Del total de les 19 sol·licituds, a 11 se'ls hi concedeix l'ajut per haver obert o ampliat un establiment comercial, mentre que les 8 sol·licituds restants,que pertanyen a joves emprenedors, menors de 35 anys, que han obert un negoci o l'han millorat en el darrer any, han obtingut una subvenció, a més a més, de 500 euros cadascun.
 
El regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament urgellenc, Jordi Pallarès, ha manifestat que "és una satisfacció que urgellencs i urgellenques emprenedors optin per obrir negocis i empreses, i això diu molt del dinamisme empresarial de la Seu". Pallarès ha afegit que aquest ajuts i subvencions que atorga l'Ajuntament tenen com a objectiu estimular aquestes iniciatives privades.
 
Respecte aquests establiments de joves menors de 35 anys que han rebut un ajut o subvenció són del sector alimentari, de serveis, restauració o construcció, mentre que la resta d'establiments pertanyen a sectors de professions liberals i també a la restauració o serveis. D'aquests 19 establiments que han sol·licitat ajut o subvenció, 3 es troben ubicats al carrer Major de la seu d'Urgell, centre neuràlgic del centre històric i comercial de la ciutat.
 
Aquests incentius a la promoció econòmica de la ciutat subvencionen l'obertura de nous establiments durant l'any 2011 i la reforma o l'ampliació dels ja existents, sempre que tinguin una superfície inferior als 100 metres quadrats. D'aquests establiments se'n diferencien quatre categories: comerços, professionals (sempre que s'estableixin en locals de planta baixa), bars, restaurant i bar-restaurant, i establiments de serveis. 
 
Per reforma o ampliació d'establiments existents l'any 2011 es concedeix un ajut de fins el 25% del total de la inversió, amb un màxim de 1.000 euros. Les obres d'ampliació o reforma han de tenir com a requisit indispensable que part d'aquestes hagin estat encaminades a millorar la imatge exterior de l'establiment. També estaven incloses en aquestes bases les persones menors de 35 anys o majors de 55 -que representen els sectors més castigats per la crisi- que obtindran un ajut extra de 500 euros.
 
Els titulars dels nous establiments que s'hagin obert o ampliat durant aquest any 2012 es podran presentar a la convocatòria que sortirà l'any vinent.


Comentaris

envia el comentari