Catalunya Diari

18.000 persones visiten la 16a edició de la Fira d’Artistes i Activitats Tradicionals de Tàrrega

18.000 persones visiten la 16a edició de la Fira d’Artistes i Activitats Tradicionals de Tà rrega| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tà rrega

Tàrrega tanca aquest diumenge la 16a edició de la Fira d’Artistes i Activitats Tradicionals amb balanç molt positiu d’afluència de públic. Durant el pont festiu, del 6 al 8 de desembre, han passat pel certamen unes 18.000 persones, mantenint la xifra de visitants de l’any passat.

El consistori, impulsor de la convocatòria, valora també el caràcter dinamitzador que la fira suposa per al teixit comercial, atraient compradors a la ciutat en dies festius aquest diumenge el mercat setmanal, amb força presència de gent pels carrers del centre. El regidor de Promoció Econòmica de la localitat, Carles Pascual, ha manifestat que la fira "exerceix d’efecte imant en els primers dies de la campanya de Nadal". Alhora l’edil ha destacat l’èxit reiterat del certamen com "plataforma de contacte entre creadors artístics i públic".

Art tradicional i art d’avantguarda
Des de dissabte passat s’han aplegat 120 expositors als Espais Fassina i MerCAT a més de l’adjacent plaça de les Nacions sense Estat, congregant pintors, escultors, dissenyadors, fotògrafs o joiers de les més diverses tendències artístiques. Les tècniques més tradicionals han compartit recinte amb expressions d’avantguarda i fins i tot s’ha concedit espai al grafit, el tatuatge o el body-painting. Materials com el vidre, la ceràmica o el ferro han conviscut amb el tèxtil i els complements de moda, un àmbit que es consolida entre l’oferta del certamen. Exponents tots que mantenen el signe d’identitat de la fira: la creació d’autor, única i singular. Altres al·licients són l’alimentació o les propostes d’animació infantil.

Paral·lelament, els assistents han tingut oportunitat de participar en una vintena de tallers i demostracions, la majoria de manualitats i impartits pels mateixos expositors. Els menuts de casa han estat els principals protagonistes, estimulant la seva imaginació i creativitat. El programa s’ha completat amb exhibicions de cuina del territori a càrrec del Gremi de Pastisseria Artesana de Lleida o el premiat xef Albert Marimon. No han faltat el tasts de cervesa autòctona i els recitals de literatura. El vessant nocturn de la fira ha estat per segon any consecutiu el Bernau Music Festival al Local de la Societat Ateneu, amb les actuacions de Pau Vallvé i Empty Cage. La cara solidària de la fira s’ha posat de relleu altra vegada de la mà de Pastisseria El Pati, que elaborà un massini de torró de 40 metres de longitud a benefici d’AECC Catalunya contra el Càncer i l’Associació Alzheimer Tàrrega.


Comentaris

envia el comentari