Catalunya Diari

La 18a edició del Mercat Romà de Iesso arriba a Guissona

La 18a edició del Mercat Romà de Iesso arriba a Guissona| Redacció - Fotografia: Mercat Romà de Iesso

 

Guissona acull aquest dissabte la divuitena edició del Mercat Romà de Iesso. Enguany es posarà especial èmfasi en les termes romanes i també s'ha definit un nou espai que esdevindrà un punt de pas : la cort de Cleòpatra.

  

Els carrers del nucli històric també traslladaran als visitants a l'època romana. Aquest hi trobaran el campament de legionaris, l’escola de legionaris, els jardins romans, el temple, la porta d’accés a la ciutat i el thermopolium, un espai on durant tot el dia es podrà de suculents àpats.

  

 

  

La programació d’activitats s’iniciarà a les 10.00 i acabarà a les 00.00 hores. A més del mercat d’artesans i de la possibilitat de visitar el parc arqueològic, el Museu Eduard Camps i l’exposició 'El sexe a l’època romana', els visitants també es podran fotografiar en un photocall romà, gaudir de la cercavila del Déu Bacus, presenciar la dansa dels salis, veure la representació teatral Farsa de Bucco i Dossennus, contemplar la desfilada de les legions, demostracions de lluita de gladiadors, tallers infantils, animacions musicals i moltes sorpreses més a càrrec de les associacions i entitats de la vila.

  

 

  

El grup de reconstrucció històrica Drakònia portarà als participants a les 22.00 hores a gaudir de l’espectacle de cloenda a càrrec de l’Escola de Dansa Montse Esteve, enguany inspirat amb l’Olimp i al sopar que tindrà lloc al Thermopolium que donarà per finalitzada la jornada amb l’espectacle 'El foc de la nit', de la companyia Drakònia.

Comentaris

envia el comentari