Catalunya Diari

19a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa

19a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Mollerussa

 "Aquest circuit saludable, promogut per l’Ajuntament i l’Associació Atlètica Xafatolls, té per objectiu donar a conèixer el Canal d’Urgell i el Salt del Duran fent un recorregut circular pels camins que el transiten i alhora promoure l’activitat física i, en concret, l’exercici aeròbic", segons explica l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona. El recorregut s’iniciarà al monument dedicat als Xafatolls que hi ha al davant dels Mossos d’Esquadra on s’ubicarà un panell informatiu amb consells pràctics per realitzar l’activitat esportiva i també informació referent al canal i la tercera sèquia que és la que passa Mollerussa, tal i com han concretat els tècnics de la regidoria d’Esports, Jordi Aymerich i Ricard Pastó. 
 
El recorregut de 8 kilòmetres, que està pensat per sortir a caminar entre una hora i mitja i dos hores, anirà per la banda esquerra del canal i tornarà per l’altre costat. El circuit estarà senyalitzat cada mig kilòmetre, excepte un tram que ho estarà cada 100 metres i que està pensat per entrenar els canvis de ritme i així tenir una referència contínua. A més, també s’incorporaran dues àrees de descans amb bancs: una situada al segon pont (punt quilomètric 2,2) i la segona, al Salt del Duran. Com a característiques rellevants del traçat hi ha el fet que únicament 300 metres són amb asfalt mentre que la resta són de terra, una superfície considerada com la millor per a la pràctica d’aquestes activitats perquè l’impacte sobre les articulacions és menor en terrenys tous. A més, el desnivell mig no arriba a l’1%, un fet que afavoreix realitzar aquestes activitats per a tots els nivells.
 
Previsions d’un miler de participants
L’organització preveu la participació d’un miler de persones. La sortida i l’arribada seran al Parc Municipal amb la qual cosa el recorregut total de la marxa serà de 10 quilòmetres. El preu de la inscripció anticipada és de 6 euros mentre que les persones que s’apuntin el mateix dia hauran d’abonar 7 euros. Els interessats poden apuntar-se a la Piscina Coberta de les 9.00 a les 20.00 hores, a Comercial Sole-Valls de les 10.00 a les 20.00 hores i a la Llibreria Dalmases de 10.00 a 20.00 hores. 
 
Tots els participants rebran amb el pitral una polsera fluorescent i una samarreta de record a més d’un entrepà (específic per als celíacs) i un beure a l’arribada, moment en que els participants que ho vulguin podran remullar-se a les piscines. Com a novetats d’enguany també hi ha haurà ambientació musical a càrrec de Big Ben Country Honky Tonk i un sorteig de productes donats per les empreses col·laboradores. 
 
Tret de sortida de 'Les Quatre Llunes'
La 19a Caminada a la llum de la lluna donarà el tret de sortida a la programació estiuenca de 'Les Quatre Llunes', que inclou diferents actes a l’aire lliure durant els mesos de juliol i agost. Els actes es faran tots a les 22.00 hores i en divendres, tret del programat dissabte 18 d’agost al Teatre l’Amistat amb el concert dels alumnes i els professors que participen en el Festival de l’Acadèmia Internacional de Música de Solsona. Per divendres 13 de juliol al davant del Monument a l’Orfeó Renaixença al carrer Mestre Enric Subiròs hi ha previst el concert d’aquesta formació de Mollerussa que actuarà conjuntament amb la Coral l’Olivera de Castelldans. 
 
Divendres 20 de juliol el pati de l’Escola Municipal de Música acollirà la ballada de sardanes organitzada per l’Agrupació Sardanista Mollerussa amb so digital. El darrer concert previst anirà a càrrec de la Coral Ressò de l’Albada la qual actuarà divendres 27 al Parc Municipal. 


Comentaris

envia el comentari