Catalunya Diari

200 cases de pagès d'arreu de Catalunya obren les seves portes aquest cap de setmana

200 cases de pagès d'arreu de Catalunya obren les seves portes aquest cap de setmana| Redacció - Fotografia: Benvinguts a Pagès

 

Gairebé 200 cases de pagès d’arreu de Catalunya faran portes obertes aquest cap de setmana perquè la ciutadania pugui veure com es fan els formatges, el vi o la sidra, com es cultiven i creixen les fruites i hortalisses, i/o om es té cura dels ramats i animals de granja. Es tracta de la primera edició de 'Benvinguts a Pagès', que començarà divendres a la tarda, un projecte de país per donar valor al producte de la terra.

Les visites són gratuïtes i sense reserva en la majoria d’horaris, però els responsables de les explotacions ja han començat a rebre reserves de grups que volen assegurar-se la visita.
 
'Benvinguts a pagès' és una aposta decidida pel producte de proximitat, per posar en valor el món rural, pel turisme d’interior i pel potencial de la gastronomia catalana, una iniciativa a la qual s’hi ha sumat uns 225 restaurants que oferiran el menú 'Benvinguts a Pagès' amb producte de temporada i de proximitat, uns 230 allotjaments que ofereixen ofertes especials de cap de setmana, i gairebé 60 activitats complementàries -organitzades per entitats i col·lectius diversos- que han volgut posar el seu gra de sorra a donar valor al producte i a la terra. Tota l’oferta es pot consultar a través del web www.benvingutsapages.cat.
 
El projecte és una iniciativa liderada per la Fundació Alícia, amb la col·laboració del Departament d’Empresa i Coneixement, a través de l’Agència Catalana de Turisme, i del departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. I s’emmarca dins els actes de la designació de Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia 2016 i de l’Any temàtic promocional dedicat a la gastronomia i l’enoturisme.
 
Un cap de setmana diferent
'Benvinguts a pagès' és una experiència turística diferent que permet que cadascú organitzi el seu cap de setmana a mida en qualsevol punt de la geografia catalana. A través de la pàgina web de la iniciativa, els visitants poden consultar les explotacions, restaurants i allotjaments que participen en la iniciativa. En total, 700 ofertes diferents per visitar cases de pagès, pernoctar, menjar i participar en activitats.
 
Les explotacions agràries i ramaderes faran portes obertes i gratuïtes el dissabte de 10.00 a 19.00 hores i el diumenge de 10.00 a 15.00 hores. Per a divendres i diumenge a la tarda, es recomana fer reserva prèvia contactant directament amb l’explotació.
 
Les visites duraran aproximadament una mitja hora i no caldrà reservar amb antelació a l’horari d’arribada (tot i que es recomana fer-ho si es tracta de grups molt nombrosos). La majoria de cases, després de la visita, oferiran un petit tast amb els productes que es facin a la masia o explotació i, a més, tindran una zona de venda per als visitants que vulguin comprar aquell producte directament en origen, de la mà dels seus productors.
 
'Benvinguts a Pagès' és una oferta turística i gastronòmica per a tots els públics. La seva presència arreu del territori català facilita l’oferta més adequada a cada persona, tant als qui volen organitzar un cap de setmana diferent, com els qui volen visitar una explotació concreta o buscar aquella en què es fa el producte que els interessa especialment. Amb el mapa d’explotacions participants a la mà és fàcil veure que tothom pot trobar una casa de pagès oberta a menys de trenta minuts de casa seva.


Comentaris

envia el comentari