Catalunya Diari

25 joves troben feina a Tàrrega a través d'un programa municipal d'inserció laboral

25 joves troben feina a Tàrrega a través d'un programa municipal d'inserció laboral| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 

El programa 'Fem ocupació' per a joves, desenvolupat per l'Ajuntament de Tàrrega, ha permès aconseguir enguany la inserció laboral de 25 persones d'entre 18 i 29 anys d'edat. Aquest projecte, gestionat pel Centre de Formació La Solana, promou la inserció laboral de joves en situació d'atur i inscrits al pla de Garantia Juvenil, facilitant-los un contracte de feina i l'adquisició de competències professionals en un entorn real de treball. 

Paral·lelament es vol atendre també les necessitats de contractació de les empreses de la zona. En aquest sentit, els tècnics de La Solana es van posar en contacte amb 32 empreses i entitats, de les quals 9 van adherir-se a la iniciativa. Es tracta de firmes vinculades al comerç, la restauració, la soldadura, la mecànica, l'administració, la neteja, el reciclatge, l'alimentació o l'atenció assistencial a gent gran, infants i persones amb discapacitat entre altres especialitats. Les empreses han rebut una subvenció per a cobrir les despeses contractuals equivalent a mig any de sou.
 
El regidor de Serveis Municipals, Josep Castelló, ha fet un balanç molt positiu de la implantació del projecte a Tàrrega. "Hem copsat la satisfacció tant dels joves com de les empreses participants, circumstància que ens anima a donar continuïtat a la iniciativa", ha manifestat l'edil. Des del Centre de Formació La Solana s'està realitzant ara un seguiment dels joves contractats. Alhora se'ls imparteix formació adaptada a cada lloc de treball mitjançant el programa Aula Mentor (semi presencial i on-line).
 
La iniciativa està finançada pel Fons Social Europeu, el Servei d'Ocupació de la Generalitat de Catalunya i el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social. Col·laboren en el desenvolupament del programa l'empresa d'inserció Cartaes, la Residència de Gent Gran Sant Antoni, Aluminis Tretze Bellpuig, Aluminis Cabestany, Autansa 3000, Ferreteria Domènec Seguí, Associació Alba, Cafeteria Ateneu i Restaurant La Cava.
 
D'altra banda, el Centre de Formació La Solana imparteix amb èxit altres propostes d'aprenentatge d'oficis. És el cas del nou curs de fusteria que s'inicià el passat setembre amb la participació d'11 alumnes amb edats compreses entre els 16 i 50 anys. Com és costum a La Solana, l'alumnat durà a terme pràctiques que serviran per millorar espais i equipaments públics de la ciutat. El curs de fusteria s'allargarà fins al proper 22 de desembre.


Comentaris

envia el comentari